Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 20 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Sinister Six: brute fantrailer geeft voorproefje op toekomst Spider-Man

Begin deze maand dropte Sony Pictures de eerste volledige trailer voor Morbius. De anti-held uit de Spider-Man comics krijgt later dit jaar zijn eigen films. De verrassende trailer riep vooral een hoop vragen op.

Morbius en het Marvel Cinematic Universe

De grote vraag was en is hoe en of Morbius precies in het Marvel Cinematic Universe gaat passen. De filmrechten voor het personage liggen immers bij Sony, en Venom viel buiten het MCU. Toch zagen we Jared Leto’s personage in de trailer langs een muur lopen, met daarop een afbeelding van Spider-Man en de tekst ‘murderer’.

Spider-Man Morbius
Bron: Sony Pictures Bron: Sony Pictures

Daarmee lijkt er dus wel een link te bestaan tussen de tijdlijn van MCU Spider-Man films en Morbius. Of dat ook voor Venom 2 gaat gelden, blijft voorlopig nog even de vraag. Volgens geruchten wilde Kevin Feige, de baas van Marvel Studios, aanvankelijk Venom buiten het MCU houden.

Sony Pictures bouwt naar Sinister Six

Ook zagen we in de trailer voor Morbius opeens Adrian Toomes voorbij komen, het personage dat gespeeld wordt door Michael Keaton. Die kennen we van Spider-Man: Homecoming. Alles lijkt er daarmee op te wijzen dat Sony langzaam maar zeker opbouwt naar een Sinister Six film.

Oftewel, de beruchte schurken-groep waar Spider-Man in de comics al decennia tegen strijdt. Steeds meer leden van de Sinister Six worden naar voren geschoven, en films als Venom en Morbius bewijzen dat Sony Pictures in tegenstelling tot Marvel Studios er niet voor terugdeinst om op de bad guys in te zoomen.

Fantrailer

De getalenteerde YouTuber StryderHD geeft ons alvast een voorproefje op de verwachte Sinister Six film. Hij pakte materiaal uit bestaande Marvel films, om er vervolgens een neptrailer mee in elkaar te zetten. Je merkt duidelijk dat hij beperkte middelen had wat beeldmateriaal betreft, maar de potentie is direct duidelijk.

Met de overname van Fox door Disney had de YouTuber meteen een mooi excuus om Deadpool ook voorbij te lijken komen. Van Carnage gaan we binnenkort meer zien in Venom 2, op 2 oktober. Morbius komt eind juli uit, en volgend jaar krijgen we in de zomer Spider-Man 3 te zien. Langzaam maar zeker komen de puzzelstukjes samen…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sinister Six: brute fantrailer geeft voorproefje op toekomst Spider-Man
Sluiten