Trailer: de jacht op seriemoordenaars begint in The Silence of the Lambs-serie

The Silence of the Lambs is een absolute topfilm. Anthony Hopkins op zijn best als de manipulatieve kannibaal en seriemoordenaar Hannibal Lecter, tegenover de door Jodie Foster gespeelde FBI-agente Clarice. Dat smaakt naar meer, en dat gaan we krijgen!

Clarice heeft in de originele film zijn inzichten nodig om een andere seriemoordenaar te vangen, die zijn slachtoffers vilt. Het resultaat was een dijk van een misdaadfilm, uit 1991 alweer, die anno 2020 een degelijke 8.6 scoort op IMDb. Sindsdien zijn er nog een aantal vervolgfilms uitgekomen, die helaas nooit aan de eerste konden tippen.

The Silence of the Lambs-serie

Gelukkig hebben we de televisieserie Hannibal nog, met Mads Mikkelsen als de seriemoordenaar uit The Silence of the Lambs. Daar komt in februari nog een serie bij: Clarice. Dat werd een jaar geleden bekendgemaakt, en nu is er dan eindelijk een eerste trailer.

Clarice speelt zich ongeveer een jaar na Silence of the Lambs af. We volgen de FBI-agente Clarice Starling, dit keer gespeeld door Rebecca Breeds.  Een vrij onbekende actrice die je kunt kennen van Pretty Little Liars. Het is 1993, en de agente stort zich weer volledig op het jagen op seriemoordenaars. Door haar moeilijke jeugd is ze, net zoals in de film, zeer kwetsbaar, maar tegelijkertijd ook de beste in haar vak.

Eerste trailer Clarice

Gooi daar wat duistere familiegeheimen bij, politieke intrige in Washington en je hebt een prima recept voor een serie. Jagen op verschillende moordenaars, drama: je hebt het al duizend keer gezien, maar het blijft verslavend.

In de eerste trailer zien we dus Rebecca Brreds als Clarice, maar ook Buffalo Bill komt voorbij. Voor fans die hopen op een terugkeer van Hannibal Lecter hebben we slecht nieuws: die komt niet in de serie voorbij, zo heeft televisienetwerk CBS al bekendgemaakt.

Op naar februari

Datzelfde netwerk gaat in februari volgend jaar beginnen met het uitzenden van Clarice. Over een eventuele Nederlandse release is helaas nog niks bekendgemaakt. Hopelijk kan Clarice ook maar een beetje in de buurt komen van het niveau van Silence of the Lambs. Een doorsnee misdaadserie is ook vermakelijk, maar de chemie uit die film blijft ongekend. Voor dergelijke conclusies is het echter nog te vroeg, en de trailer te magertjes. Op naar februari!

Reageer op artikel:
Trailer: de jacht op seriemoordenaars begint in The Silence of the Lambs-serie
Sluiten