Iconisch: de 100 mooiste filmshots van het afgelopen decennium

Nu 2020 rap nadert is het tijd om terug te blikken. Niet alleen op 2019, maar op een compleet decennium. In de afgelopen tien jaar zijn er fantastische films uitgekomen, met als strijdtoneel een drastisch veranderend landschap waarin streaming oprukte.

Een decennium in shots

Overal kom je nu de onvermijdelijke lijstjes tegen met de beste films van het decennium. Van het recente Parasite tot het geschiedenis schrijvende Black Panther. Van Japanse animatie tot Britse filmhuisfilms. Voor ieder is er wat wils.

Het Australische HappyMag pakte het anders aan, en zette de mooiste shots uit de afgelopen 10 jaar op een rijtje. Het resultaat is een oogstrelende video met gedurfde composities, sprekende beelden en shots die je als kunst kunt bestempelen. Ook geïsoleerd van de film waar ze deel van uitmaken.

Hieronder kun je het eindresultaat bewonderen. Een video vol iconische beelden, onder begeleiding van Queen’s Somebody to Love en Invaders Must Die van The Prodigy, als eerbetoon aan Keith Flint.

In geschreven vorm

Bewonder je liever de mooiste shots op je eigen gemakje, inclusief begeleidende tekst? Check dan dit imposante artikel van Filmschoolrejects, waar je shot per shot door het decennia heen vliegt.

Mijn favoriete behoren bijna allemaal tot het werk van de legendarische Roger Deakins. De 70-jarige cinematograaf deed in de afgelopen tien jaar onder andere Blade Runner: 2049, Prisoners, Skyfall, Sicario en het nu al bijzondere 1917. Mijn favoriet? Dan ga ik toch voor het onderstaande beeld uit Blade Runner: 2049, al kan dat zomaar morgen weer anders zijn. Dat is de kracht van films ?

Blade Runner 2049
Bron: Warner Bros
Reageer op artikel:
Iconisch: de 100 mooiste filmshots van het afgelopen decennium
Sluiten