Sander van den Berg
Sander van den Berg Kleding 19 jun 2019

Net op tijd voor de zomer: 5 shorts met klasse, stijl en korting

Hij komt, hij komt eraan! De zomer. Eindelijk. De tijd van cocktails en burgers op het strand, zweet op nare vlekken en op elk moment en dé tijd van het jaar waarin je mag flaneren in een korte broek. Dat eerste moet je zelf doen, dat tweede is onoverkomelijk en bij dat derde gaan we je nu helpen. Tijd voor nieuwe shorts

Doe jezelf niet te kort, koop fijne shorts

Shorts. Korte broek. Geluksstof. Noem het hoe je het noemen wil, maar fijn is het. Uit onderzoek van een student die anoniem wilt blijven, blijkt dat 120 procent van de mannen meer zinnen hebben in een zomerse dag met een short aan. Genoeg reden om er dan ook in te investeren.

Vaak gebeurt dit echter niet. Ergens is dit ook wel logisch. Een korte broek kan je lang niet zo vaak aan als een lange variant en daarom vinden sommige mannen het zonde om er te veel geld aan uit te geven. Gevolg is dan vaak dat de zwembroek wordt gebruikt als korte broek, of dat er een dertien in een dozijn broekje wordt opgepikt. Zonde, want er zijn talloze stijlvolle shorts en die zijn lang niet allemaal onbetaalbaar.

Om dat betaalbare nog iets meer mogelijk te maken, hebben wij vijf shorts uitgezocht. Allemaal in de sale en allemaal verschillend van elkaar. Het verschil zit hem in de kleur, fit, stof en prijsklasse.

Scotch & Soda

Scotch & Soda heeft het weer eens door hoor, wat wij zoeken in een kledingstuk. Gemaakt van 100 procent katoen en daarmee 100 procent geschikt voor de zomerse dagen. Met een fijne kleur die overal mee matcht en een prijs die matcht met de portemonnee. Pik ‘m op voor 65 euro.

herenmode shorts

Rag & Bone

Rag & Bone komt uit New York en deze short komt uit het brein van een stijlkoning. Dat kan niet anders. Wat anders dan je gewend bent, maar ja, we waren het ook niet gewend dat Ajax de halve finale van de Champions League wist te halen. Dat vonden we ook best prima, toch? Er gaat 40 procent van af en daarmee komt de prijs op 108 euro.

herenmode shorts

Maison Kitsuné

Maison Kitsuné is hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de meest dandy short van allemaal. Het is een short van denim, maar dan net even anders dan alle andere denimshorts. De plooien bij je middel geven het hele broekje een luxueuze uitstraling. Ideaal en optimaal wanneer je uit eten gaat in een deftige strandtent. Hier te koop.

herenmode shorts

Drôle de Monsieur

100 procent polyester en daarmee luchtiger dan een Milky Way. Dat over die plooien van net? Dat geldt nu weer. Deze korte broek ga je alleen een stuk minder tegenkomen, omdat de meeste mannen niet meteen denken aan een lichte kleur. Laat jij niet die man zijn en tik hier 84 euro neer.

herenmode shorts

Cole Buxton

Mannen, dit is er ééntje. Nog niet te koop, maar hij nadert spoedig. Cole Buxton maakt zo’n beetje de fijnst zittende kleding dat maar zijn kan en dat gaat met deze shorts van sweatstof niet anders zijn. Deze instapost is van vorig jaar, maar er is al duidelijk gemaakt dat een terugkeer er aan zit te komen. Volg de mannen om Instagram om op de hoogte te blijven.

A few from one of my favourite editorials, by JW as always.

570 Likes, 8 Comments – Cole Buxton (@cole_buxton) on Instagram: “A few from one of my favourite editorials, by JW as always.”

Korte broek op de werkvloer?

Zomerse kleding is niet altijd geschikt voor op de werkvloer, maar wat kan nu eigenlijk wel? En wat kun je beter niet doen? Dat lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Net op tijd voor de zomer: 5 shorts met klasse, stijl en korting
Sluiten