Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 18 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Netflix introduceert zusje van Sherlock Holmes in trailer voor nieuwe film

Creativiteit in Hollywood anno 2020: wat nou als iconische mannelijke personages uit films, series of boeken…. vrouwen waren? De Ghostbusters-reboot, Ocean’s 8 en binnenkort ook de Netflix-film Enola Holmes. Een soort van.

We kunnen je namelijk direct geruststellen: Enola Holmes is geen vrouwelijke versie van Sherlock, maar het zusje van het personage van Arthur Conan Doyle. Ze is niet bedacht door de originele schrijver van de boeken, maar door Nancy Springer. Zij schreef een spin-off boekenreeks over het slimme zusje van Sherlock.

Enola Holmes: het zusje van Sherlock

Netflix is al een tijdje op zoek naar eigen grote filmfranchises, en Enola Holmes is een van de eerste stappen in die richting. Wanneer de moeder van het drietal verdwijnt van hun landgoed, besluiten Sherlock en Mycroft Holmes hun jonge zusje naar een kostschool te sturen.

Daar heeft Enola echter geen trek in. Ze ontsnapt naar Londen, waar ze zich al snel ontpopt tot een echte detective, net als haar broer. Waarmee we eigenlijk alsnog gewoon een vrouwelijke versie van de detective te pakken hebben. De eerste trailer ziet er in ieder geval veelbelovend uit, evenals de cast. Millie Bobby Brown speelt Enola Holmes, Henry Cavill speelt Sherlock Holmes en Sam Claflin (The Hunger Games) is Mycroft.

Familie Doyle vs. Netflix

De exacte releasedatum van Enola Holmes is helaas nog niet bekendgemaakt, maar we weten wel al dat de film ergens in september op Netflix zal verschijnen. Daar is overigens niet iedereen blij mee. Het nazaat van Arthur Conan Doyle zijn zelfs woedend. Ze hebben Netflix aangeklaagd voor het schenden van copyright.

Een pittige klus, gezien de verhalen van Doyle ondertussen publiek domein zijn. Dat Netflix er echter een complete filmfranchise van gaat maken zonder ook maar een cent bij hen neer te leggen, zien ze niet zitten. Wordt vervolgd dus. In de tussentijd is het een mooi moment om de BBC-serie Sherlock nog eens te checken. De lat voor Enola Holmes ligt daarmee hoog, erg hoog. Ach, en anders hebben we altijd de boeken nog…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix introduceert zusje van Sherlock Holmes in trailer voor nieuwe film
Sluiten