Netflix onthult brute trailer voor Dracula miniserie van makers Sherlock

Met de BBC-serie Sherlock heeft Netflix één van de beste series van de afgelopen twintig jaar beschikbaar. Daar komt later dit jaar een ambitieuze opvolger bij, in de vorm van Dracula. Dat is een nieuwe miniserie van de makers achter Sherlock.

Makers Sherlock komen met Dracula

Verwacht echter geen detective-werk, want Steven Moffat en Mark Gatiss zijn volledig in de horror gedoken. Zij waren met zijn tweeën het creatieve duo dat de bijna altijd ijzersterke avonturen van Sherlock met Benedict Cumberbatch in een modern jasje goten.

De serie Dracula is (natuurlijk) geïnspireerd op de gelijknamige klassieker van Bram Stoker.

Nieuwe acteur, nieuwe trailer

Claes Bang, die je onder andere kunt kennen van The Girl in the Spider’s Web, speelt de rol van de legendarische vampier. De eerste trailer maakt meteen duidelijk waarom dat een gouden zet is.

Bang zei onlangs het volgende over de bijzondere rol:

“Ik ben heel blij dat ik de rol van Dracula op me mag nemen, vooral omdat het script in handen is van de ongelooflijke talenten Steven Moffat, Mark Gatiss en het team dat verantwoordelijk was voor Sherlock. Ik ben zo opgewonden dat ik in dit iconische en super-interessante personage kan duiken. Ja, hij is kwaadaardig, maar hij is ook zoveel meer dan dat, hij is charismatisch, intelligent, grappig en sexy. Ik realiseer me dat de lat hoog ligt met alle geweldige mensen die hem door de jaren heen hebben gespeeld, maar ik voel me zo bevoorrecht om dit ongelooflijke karakter te tackelen. ”

Netflix

In tegenstelling tot Sherlock wordt Dracula niet naar het heden gebracht. De miniserie van de BBC speelt zich af in 1897, in het Victoriaanse Londen waar de vampier het op heeft gemunt. Dracula zal in totaal uit drie afleveringen van 90 minuten ontstaan en komt eind dit jaar naar Netflix. Oftewel, we worden praktisch op drie films getrakteerd. Als Moffat en Gatiss ook maar in de buurt weten te komen van Sherlock, dan heeft Netflix een nieuwe hit te pakken.

Dracula | Teaser Trailer – BBC

Subscribe and ? to OFFICIAL BBC YouTube ? https://bit.ly/2IXqEIn Stream original BBC programmes FIRST on BBC iPlayer ? https://bbc.in/2J18jYJ From the makers of Sherlock, Claes Bang stars as Dracula in this brand new mini-series inspired by Bram Stoker’s classic novel.

 

Reageer op artikel:
Netflix onthult brute trailer voor Dracula miniserie van makers Sherlock
Sluiten