DC wil het succes van Aquaman voortzetten met Shazam! En dat lijkt te gaan lukken

Als jij van films en series houdt, dan is de kans groot dat je lang naar april hebt uitgekeken. Dit omdat de komende maand niet alleen het nieuwe seizoen van Game of Thrones verschijnt, maar we er dankzij Endgame ook achter zullen komen hoe het met de Avengers gaat aflopen.

Shazam!

Allemaal leuk en aardig, maar wat als je daarnaast ook iets luchtigs wilt zien? Dan moet je deze maand niet bij Marvel, maar DC Comics zijn. Ondanks dat ze bekend staan om hun duistere films kwamen ze vorig jaar met Aquaman, een titel die verrassend luchtig was. Blijkbaar beviel dit goed, want ze komen nu weer met een film waar humor de boventoon voert. Het gaat hier om Shazam!, waarin Zachary Levi de rol van Captain Marvel speelt.

SHAZAM Trailer 2 (2019)

Trailer 2 for SHAZAM

Ja dat lees je goed, Captain Marvel. Ondanks dat er vorige maand een gelijknamige Marvelfilm verscheen was het DC die als eerste met een dergelijk personage kwam. Gelukkig zijn het buiten de naam om twee compleet verschillende figuren. De Marvel variant is namelijk vrouwelijk en het DC personage een veertienjarig jongetje genaamd Billy Batson. Dit is een wees die steeds van pleeggezin naar pleeggezin gestuurd wordt. Wat hem zo als vanzelfsprekend erg ongelukkig maakt. Totdat Billy ineens superkrachten van een tovenaar krijgt en samen met zijn pleegbroertje ongein gaat trappen.

Het is niet de eerste keer dat studio’s gouden bergen beloven, maar we horen van meerdere bronnen dat Shazam! ook daadwerkelijk erg leuk is. Het zou daarom zomaar eens de vermakelijkste film van de maand kunnen worden. Naast Zachary Levi heeft Shazam! een rol voor Mark Strong, die we onder andere kennen van Kick-Ass en de Kingsman serie. Hij speelt dit keer de slechterik.

Je kunt dit aankomend superheldenspektakel vanaf 4 april in de bioscoop aanschouwen. Lees ook onze recensie van Aquaman.

Reageer op artikel:
DC wil het succes van Aquaman voortzetten met Shazam! En dat lijkt te gaan lukken
Sluiten