Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Uncategorized 14 februari 2018

De sublieme gouden run van Shaun White

Shaun White zette gisteren in de kwalificatie een van zijn beste runs ooit neer. Met een 98,50 op 100 haalde hij nagenoeg de perfecte score.

Druk op laatste run Shaun White

Een gouden medaille leek vandaag dan ook logisch, maar de Japanner Ayumu Hirano snowboardde in de finale de run uit zijn leven en zette een score van 95,25 neer, hoger dan de eerste run van White in de finale.

De druk lag er dus volledig op, alles kwam dus aan op de laatste minuut van White. En daarin liet hij zien dat hij toch echt de allerbeste is. Met een score van 97,75 deed hij eigenlijk niets fout. Het brons ging naar de Australische wereldkampioen Scotty James (92,00). Bekijk hieronder de legendarische run van Shaun White.

De Flying Tomato heeft geschiedenis geschreven. De snowboarder is de eerste Amerikaan die erin slaagt om op drie edities van de Winterspelen (2006, 2010 en 2018) goud te pakken. Bij de vrouwen ging schaatsster Bonnie Blair hem voor (1988, 1992 en 1994). Bovendien is het de honderdste gouden medaille van Amerika op de Olympische Winterspelen.

Het is de vierde gouden medaille voor de Verenigde Staten in Pyeongchang. Amerika nadert Nederland dus in het klassement.

Harde val

De wedstrijd werd nog even stilgelegd wegens een harde val van de 16-jarige Japanner Yuto Totsuka.

1440 op 5 meter hoogte

En dat er meer snowboarders zijn die tot krankzinnige dingen in staat zijn, bewees Raibu Katayama. Hij maakte een draai van 1440 graden op 5 meter hoogte. Sick.

Reageer op artikel:
De sublieme gouden run van Shaun White
Sluiten