Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 1 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Foto’s: Sharon Pieksma verkozen tot Miss Nederland 2019

Sharon Pieksma is verkozen tot Miss Nederland. De 24-jarige mooiste vrouw van Nederland won in 2013 al Holland’s Next Top Model. Nu mag ze zich opmaken voor de prestigieuze Miss Universe-verkiezingen.

Sharon Pieksma is Miss Nederland 2019

Gisteravond kreeg Sharon Pieksma de kroon omgehangen door Rahima Dirkse, Miss Nederland 2018. Zoals het bij een Miss-verkiezing gaat, moesten de deelnemende dames middels verschillende rondes de jury proberen te imponeren. En waar de Miss World-verkiezing de bikini-ronde heeft geschrapt, mogen de poldermodellen van de Miss Nederland-verkiezing zich nog wel presenteren in bikini. Ook bij Miss Universe 2019 is overigens nog gewoon een bikini-ronde. Maar het draait tegenwoordig om meer dan alleen het uiterlijk. Een Miss Nederland moet tegenwoordig ook een boodschap hebben.

En die heeft Sharon Pieksma gelukkig. De kersverse mooiste vrouw van Nederland zet zich in tegen het plasticprobleem wereldwijd. “Als Miss Nederland wil ik de wereld een stukje beter maken met minder plastic als doel. We moeten de aarde beschermen en om die boodschap te delen wil ik dit platform gaan gebruiken”, zegt de mooiste vrouw van Nederland tegen RTL Nieuws. Dankzij haar verkiezing als mooiste vrouw van ons land mag ze meedoen aan de 68e editie van Miss Universe, de verkiezing die later dit jaar in Zuid-Korea wordt gehouden. Daar zal Catriona Gray uit de Filippijnen haar opvolger bekronen aan het einde van het evenement. We duimen uiteraard voor Sharon Pieksma.

Foto’s

Naast de boodschap gaat het er natuurlijk ook om hoe Miss Nederland eruit ziet. Nou, bij Sharon Pieksma behoeft het geen uitleg dat dit wel in orde is. De onderstaande foto’s onderstrepen dat.

Preparing for my set for tonight ???

7,065 Likes, 117 Comments – Sharon Pieksma (@sherpieksma) on Instagram: “Preparing for my set for tonight ???”

Jessie Jazz Vuijk

Een van voorgangers van Sharon Pieksma is Jessie Jazz Vuijk. Waar kennen we die naam ook alweer van? Juist, zij won dit jaar de FHM 500. Bekijk hier de foto’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Foto’s: Sharon Pieksma verkozen tot Miss Nederland 2019
Sluiten