Als het aan de vrouwen ligt, zijn dit de meest sexy beroepen

Indruk maken op iemand met jouw beroep, waarom ook niet? We kiezen vaker dan niet een beroep omdat ons dat gelukkig maakt, maar in ons achterhoofd denken we ook: “Damn, wat is mijn beroep sexy.” Of je nou advocaat of klusjesman bent, in ieder beroep is wel wat aantrekkelijks te vinden, maar voor veel vrouwen zijn dit te meest sexy jobs die mannen kunnen hebben.

Advocaat

Hoe kan het ook anders. De advocatuur was al lang voor de hit-serie ‘Suits’ een ontzettende turn-on voor vrouwen. Verzorgde mannen in mooie pakken met een scherpe tong. Zeker niet verkeerd. Als je nu argeloos in een conversatie dropt dat je advocaat bent, heb je zeker een blijvende indruk gemaakt. Bedankt Mike en Harvey.

Ingenieur

Nerds? Nee joh, ingenieurs zijn is super voor je sex-appeal. Het ingenieursimago staat voor ruimdenkendheid, intelligentie en geduld. Kwaliteiten waar elke vrouw van houdt.

Muzikant

Mannen met een muzikaal talent doen het altijd goed. De gitarist steekt nog altijd met nek boven de rest uit (sorry bassisten, jullie tijd komt nog wel). Drummers, orkestleden, pianisten, het maakt niet uit. Zolang je een muziekinstrument bespeeld sta je in een beter boekje. Je komt over als een creatieve en spontane man met een interessante hobby. Vrouwen zullen je dus niet snel een saaie pief vinden.

Leerkracht

We hebben allemaal wel eens een oogje gehad op die ontzettend lekkere docente. Doorgaans is er minder keuze voor mannen dan voor vrouwen, want denk maar eens aan de laatste knappe ‘juffrouw’ die je hebt gehad. Voor vrouwen is dit niet ander. Een leerkracht heeft veel kwaliteiten waar vrouwen van houden. Hij is intelligent, meegaand en kan goed met kinderen omgaan. Daarnaast straalt hij autoriteit uit. Dit geeft een vrouw een hoop vertrouwen. En zal een ontzettend lange zomervakantie er ook wat mee te maken hebben?

Kok

Behoeft verder geen uitleg eigenlijk. Een keukenprins doet het altijd goed. Een man die laat zien dat hij met passie en volle overgave achter het fornuis staat zal elk vrouwenhart voor zich winnen. Daarnaast is een goede kok creatief en getalenteerd. Zeker geen onbelangrijke kwaliteiten. Lekker eten? Dat zit wel goed, liefde gaat immers ook door de maag van een vrouw.

Dokter

Dokter en met name kinderartsen zijn een van de grootste ladykillers ter wereld. Doorgaans worden ze gezien als een man met een gigantisch hart, ontzettend intelligent en ze hebben een groot gevoel van verantwoordelijkheid. Dagelijks hebben ze letterlijk mensenlevens in hun handen. Logischerwijs worden doktoren dus gezien als alledaagse superhelden.

Bartender

Hij biedt een luisterend oor, serveert je met volle overgaven en zorgt dat jij nooit eenzaam bent – zelfs als je als enige bent overgebleven op een rustige avond. Een bartender straalt zelfvertrouwen uit en daar kicken veel vrouwen op. Ook zijn bartenders vaak enorm sociaal en maken gauw een praatje. Het gebroken ijs zit bij een bartender nooit enkel in de door hem gemaakte mojito.

Brandweerman

Een stoere vent die onverschrokken een brandend huis in rent. Niet gek dat vrouwen hier op vallen. In de realiteit is het vaak anders, maar de archetype brandweerman is de afgetrainde, knappe vent zonder angst. Net als doktoren is het hun beroep om mensenlevens te redden, oftewel heldendaden verrichten.

Architecten

Mannen die een wiskundig vermogen hebben, ruimtelijk inzicht en tegelijkertijd creatief zijn worden vaak architect. Deze combinatie van persoonlijkheidskwaliteiten is voor veel vrouwen enorm aantrekkelijk. Ze worden dan ook vaak gezien als gedreven en stabiele mannen.

Piloot

Het is geen verrassing dat piloot in deze lijst voorbij komt. Een man in het welbekende uniform met een enorme last op hun schouders is de ultieme turn on voor de dames. Ze hebben een unieke baan (en een uniek hoog banksaldo). Of ze nou van Schiphol vliegen of gevechtspiloot zijn. Zolang jij een cockpit van een vliegtuig jouw kantoor mag noemen, zit je gebakken.

Zit jouw beroep er niet tussen? Misschien zit hij dan hierbij. Zo ja, wees dan alsjeblieft voorzichtig op je volgende werkdag!

Reageer op artikel:
Als het aan de vrouwen ligt, zijn dit de meest sexy beroepen
Sluiten