Redactie
Redactie Liefde & Seks 7 okt 2014

Sexting: you’re doing it right

Flirten begint vaak met je telefoon. Na een onschuldig en aftastend berichtje ga je steeds een stapje verder totdat je bent aanbeland bij dé digitale flirtwijze anno nu: sexting. We nemen dit fenomeen onder de loep, bekijken de risico’s maar geven je vooral ook tips en suggesties om het nog spannender te maken.

Bepaal je grens

Voordat je helemaal in het spelletje duikt, is het belangrijk om te bepalen hoe ver je wilt gaan bij sexting. Wil je alleen een beetje plagen met woorden? Wat verder gaan met schunnige opmerkingen? Hoe sta je tegenover gesproken berichten, foto’s of video’s? Bepaal van tevoren hoe ver je wilt gaan zodat je, wanneer je er helemaal in zit, niet wordt meegesleurd en dingen gaat doen waar je uiteindelijk misschien niet achter staat.

Wees je bewust van de risico’s

Sexting doe je in goed vertrouwen. Wie hieraan begint, maakt stilzwijgend een afspraak met de ander: wat er ook gebeurt tussen jullie; jullie conversaties blijven verborgen voor de buitenwereld. Hier ga je dan ook altijd vanuit. Wees jezelf wel te allen tijde bewust van de risico’s: je zult niet de eerste zijn wiens privéconversaties en foto’s uitlekken. Of je iemand kunt vertrouwen, kun je nooit met 100% zekerheid zeggen. Daarom zijn er twee regels die je in ogenschouw zou kunnen nemen om risico’s te beperken:

1. Begin niet aan iets waar zij niet aan mee wil doen.
Vind jij het een spannend idee om een sexy foto te sturen, maar wil zij zelf niets sturen; bedenk je dan wel of je dit écht wilt.

2. Blijf anoniem in foto’s en video’s.
Alright, je hebt besloten om de stap te zetten en je sexy selfies te delen. Prima, maar zeker in het begin kan het een goed idee zijn om ze anoniem te houden, dus lichaam zonder gezicht erop en vice versa.

Interessante sexting spelletjes

Sexting is een relatief nieuwe manier van flirten. Bij sexting kun je echter een flink stuk verder gaan. Hoe veel verder, bepaal je dus zelf of samen. Zit je er allebei lekker in, dan kun je er een interessant spelletje van maken. Hierbij drie interessante sexting spelletjes die je kunt spelen.

1. Lok haar uit de tent.
Als je er zeker van bent dat zij je wel ziet zitten, kun je dit interessante spelletje spelen: lok haar uit de tent. Dit spelletje staat geheel in het teken van haar lekker maken waarbij het doel is om haar de eerste stap te laten zetten. Erg interessant, want hoe pak je dit aan? Je zult haar goed moeten aanvoelen en de juiste snaar moeten raken. Lukt dit, dan wacht jou natuurlijk een spannende beloning waarna jij kunt besluiten om haar met gelijke munt terug te betalen.

2. Wat zie ik?
Het leuke aan sexting is dat je zeker niet direct alles prijs hoeft te geven. Op je eerste date ga je toch ook niet direct all in? Daarom leent deze vorm van flirten zich uitstekend voor een spelletje ‘Wat zie ik’: teasen met foto’s waarbij je de spanning langzaam opbouwt. Ze heeft nog geen duidelijk beeld van wát ze ziet, maar als je het goed aanpakt, zal ze zeker meer willen zien. Natuurlijk is jouw doel om haar mee te krijgen in dit spelletje.

3. Ik een foto, jij een foto

Eén van de spannendste sexting spelletjes die je kunt spelen, is ‘ik een foto, jij een foto’. Ook deze game staat in het teken van elkaar teasen en uitdagen. Je begint natuurlijk op een laffe manier maar gaat steeds een stapje verder. Om de beurt wel te verstaan: dus als jij besluit om iets gewaagder te gaan, zal zij jouw voorbeeld moeten volgen voordat jij een nieuwe foto stuurt. Zoek bij dit spelletje een spanningsveld op waarbij je elkaar constant geboeid houdt zonder al te snel de dingen prijs te geven die je echt van elkaar wilt zien. Om het geheel extra spicy te maken, kun je denken aan bepaalde voorwaarden: daag elkaar uit met opdrachten of beloof op gezette tijden iets te sturen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sexting: you’re doing it right
Sluiten