Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 22 jan 2020

Sex Education seizoen 2 is briljant en scoort 100% op Rotten Tomatoes

Er is niets moeilijker dan een tweede seizoen maken van een geniale serie, maar de makers van Sex Education zijn er in geslaagd. Seizoen 2 van de Netflix-serie is briljant en heeft niet voor niets een score van 100% op Rotten Tomatoes. En ja, wij schrokken ook van de openingsscène.

Heel even kort terug naar Sex Education seizoen 1. De onhandige tiener Otis (Asa Butterfield), wiens moeder seks- en relatietherapeut is, komt samen met zijn vriendinnetje Maeve (Emma Mackey) op het idee om op school therapiesessies aan te bieden voor scholieren die worstelen met seksualiteit en relaties. Tegen betaling. Je moet de serie zien om te geloven dat dit plot zo geniaal uitpakt. Humor en drama worden subtiel afgewisseld. Maatschappelijke thema’s als homoseksualiteit, seksisme, diversiteit en feminisme komen zonder overdrijving naar voren. Lang leve het coming of age-genre.

Sex Education seizoen 2 scoort maximaal op Rotten Tomatoes

In Sex Education 2 seizoen zijn de leerlingen een jaar verder en dat is een lange periode als je praat over de seksuele ontwikkeling van tieners. Otis heeft een nieuwe hobby, die behoorlijk uit de hand gelopen is: masturberen. Nee, de openingsscène moet je niet in de trein kijken. Na die scène kijk je de Netflix-serie in één ruk uit. Hoe gaat het met Eric en Adam? Wat zijn de verhoudingen tussen Maeve en Otis? We gaan niets verklappen.

Het verrast ons in ieder geval niet dat Sex Education seizoen 2 een score van 100% heeft op Rotten Tomatoes, de meest betrouwbare graadmeter van films en series. Hoger kan niet. De zogeheten Tomatometer is gebaseerd op reviews van critici. Het percentage geeft aan hoeveel van de reviews positief zijn. Nog nooit scoorde een serie zo hoog, vooral niet zoveel dagen na de lancering.

‘Zeldzaam magnifieke Netflix-serie’

Zo geeft The Guardian de serie vijf sterren. “Sex Education seizoen 2 is een zeldzaam magnifieke komedie die goed is voor zowel het hart als de ziel”, schrijft de Britse kwaliteitskrant. “Netflix geeft met deze serie een hilarische, ordinaire en inclusieve les in de liefde”, aldus Rosie Fletcher van >Den of Geek. Bekijk op Rotten Tomatoes het overzicht van de recensies over Sex Education seizoen 2 en ga vooral zelf snel kijken.

? Check ook: Verrassing: Hollywood-legende David Lynch dropt korte film op Netflix

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sex Education seizoen 2 is briljant en scoort 100% op Rotten Tomatoes
Sluiten