5 ijzersterke en spannende series op Netflix die niet Engelstalig zijn

Waarschijnlijk spreek je een aardig woordje Engels. Dat komt deels door ons schoolsysteem, maar vooral door de hoeveelheid Engels taal die we in ons dagelijks leven voorbij zien komen. Games, films en series. Allemaal zijn ze vaak in het Engels waardoor we de taal steeds sneller leren, maar vergeet niet dat er op Netflix ook nog genoeg series uit andere landen staan.

Frankrijk, Noorwegen, Zweden, Spanje en ga zo maar door. Allemaal hebben ze, naast de Engelse series die we kennen, ook hun eigen series. Sommige kun je beter vermijden, maar er zitten ook zeker pareltjes tussen. Vooral op Netflix neemt de hoeveelheid buitenlands series steeds verder toe. Wij hebben er vijf voor je geselecteerd die het kijken meer dan waard zijn en je misschien ook wel helpen om een nieuwe taal te leren.

1. Fauda – Israëlisch en Arabisch (IMDb score: 8.4)

De ruzie tussen Israël en Palestina is één van de langstlopende conflicten ter wereld en tevens het decor voor de serie Fauda. In deze serie besluit een gepensioneerde Israëlische topagent om op zoek te gaan naar een Palestijns militant die hij dacht gedood te hebben. Hij blijkt nog te leven en de agent veroorzaakt met zijn zoektocht vervolgens een keten van chaos. Een thriller serie vol actie die laat zien hoe gecompliceerd en diep dit langlopende conflict is.

2. La Casa de Papel – Spaans (IMDb score: 8.8)

Ben je een liefhebber van heist-movies? Dan is deze serie een absolute aanrader. In La Casa de Papel laten acht overvallers zichzelf opsluiten in de Koninklijke Munt van Spanje. Hun doel is niet om geld te stelen, maar om het zelf te drukken. 2,4 miljard willen ze buit maken en daarbij krijgen ze hulp van een crimineel meesterbrein die de politie probeert te manipuleren. Bloedstollend spannend en intens.

Klik hier voor de trailer met ondertiteling.

3. Narcos – Spaans (IMDb score: 8.9)

Oke, in deze serie wordt ook Engels gesproken, maar hij is voornamelijk Spaanstalig en dat is wat telt. Narcos draait, zoals je waarschijnlijk wel weet, om de jacht op Pablo Escobar en later op het Cali Kartel. De serie wordt overladen met positieve reacties en dat is in onze ogen meer dan terecht. Hard, realistisch en ongekend spannend. Dit is zonder twijfel één van de beste series die Netflix heeft uitgebracht.

4. 3% – Portugees (IMDb score: 7.6)

Overbevolking is een groot probleem en 3% speelt daar slim op in. Deze Braziliaanse serie schept een wereld waarin het Zuid-Amerikaanse land één grote sloppenwijk is geworden. Tenzij je bij de 3% hoort die mag wonen op een paradijselijk eiland voor de kust. Iedereen krijgt een kans om te bewijzen dat ze bij deze elite horen, maar dat haalt ook het slechtste in mensen naar boven. Een interessante thriller met een uniek invalshoek.

5. Marseille – Frans (IMDb score: 6.9)

Heb je House of Cards van achter tot voren bekeken en ben je toe aan iets nieuws? Dan is Marseille misschien wel een goede vervolgstap. Deze Franstalige serie draait om de burgemeester van de stad Marseille die na een lange carrière het stokje wil overgeven aan zijn protegé. Dit loopt alleen niet zoals hij gehoopt had wanneer er onverwacht een strijd losbarst om de controle over de stad. Een interessante thriller die zich afspeelt aan de kust van Zuid-Frankrijk.

Reageer op artikel:
5 ijzersterke en spannende series op Netflix die niet Engelstalig zijn
Sluiten