5 Series en films op Netflix waar je als stijlvolle man wat van kan leren

Afgelopen zondag organiseerde Fïnley een Co-Hosting Sunday met als thema Dry in Style. Manners’ Thomas was daarbij aanwezig om de Manners lezers die aanwezig waren tips te geven hoe je stijlvol voor de dag moet komen. Dat deed hij aan de hand van vijf series en films op Netflix die vol zitten met inspiratie voor je eigen garderobe. Was je er afgelopen zondag niet bij? Geen zorgen! In dit artikel vertellen we je precies wat je gemist hebt.

De Co-Hosting Sunday is een evenement waar Fïnley samen met kenners laat zien hoe je stijlvol door het leven kunt gaan. Zo gaven ze eerder samen met onze collega’s van Culy een inspirerende lezing over Dry January. In de afgelopen editie in Metro City Kitchen stond het the thema Dry in Style centraal. Zowel voor mannen als voor vrouwen.

Manners Co-Hosting Sunday Fïnley

Co-Hosting Sunday met Fïnley: Dry in Style

Zo was styliste Manon Meijers aanwezig om haar Ten Rules of Style met ons te delen en gaf Gina Dara van NSMBL tips voor een stedentrip naar Parijs. Daarnaast was er ook voor de mannen genoeg inspiratie te vinden. Zoals gezegd vertelde Manners’ Thomas welke series en films je het beste kunt kijken om inspiratie op te doen. Tot slot kregen we onder het genot van een Fïnley alle laatste trends op het gebied van cocktails en hidden bars.

Kortom, een inspirerende en vooral gezellige middag vol hapjes en drankjes. Je had erbij moeten zijn, maar wees niet getreurd als je dat niet was. We hebben de presentatie van Manners’ Thomas uitgewerkt tot een artikel, zodat iedere Manners lezer inspiratie op kan doen kan doen tijdens het bingen. Schenk dus snel een Fïnley in en lees rustig verder.

Fïnley is een niet-alcoholische frisdrank die je bij voorkeur puur drinkt. Lekker fris en sinds dit jaar in de horeca ook nog eens verkrijgbaar in vier nieuwe smaken: Tonic, Tonic Zero, Bitter Lemon en Ginger Ale.

Suits – Harvey Specter

Harvey Specter is één van de hoofdpersonages uit de populaire advocatenserie Suits. In deze serie volgt de kijker het verhaal van Mike. Hij heeft talent, maar is nog lang niet klaar voor de keiharde wereld der advocatuur. De gerenommeerde advocaat Harvey Specter besluit hem onder zijn hoede te nemen. Hij leert hem niet alleen hoe het vak in elkaar zit, maar ook hoe hij zich het beste kan presenteren.

Op dat gebied is Harvey Specter een meester. De advocatuur is vrij conservatief als het aankomt op kleding. Een wereld vol maatpakken, maar Harvey Specter weet altijd een unieke draai te geven aan zijn outfit, zonder de regels te breken. Opvallen en toch tussen de lijntjes blijven.

Qua kleur en patroon speelt hij het dan ook vaak op safe. Meestal donkerblauw. Om toch op te vallen, besteedt hij veel aandacht aan de details. Zo hebben zijn pakken vaak bredere peak revers voor een krachtige uitstraling. Dat geldt ook voor zijn dassen. Deze zijn nooit slank en hij werkt ze af met een enkele of bredere dubbele windsor knoop. Daarnaast zien we hem vaak met een pochet en in sommige gevallen een gillette om letterlijke een extra laag te geven aan zijn outfit

Daredevil – Matthew Murdock

Mocht je de look van Harvey Specter net wat de heftig vinden en het liever wat op safe spelen, kijk dan naar Matthew Murdock. Dat is ironisch, want dat kan hij zelf niet. Hij is het hoofdpersonage in de superheldenserie Daredevil en is in zijn jeugd blind geworden door een ongeluk. Nu klinkt het heel onlogisch om stijltips aan te nemen van een blinde, maar eigenlijk is dat heel logisch.

Het grootste probleem als je niet kunt zien, is het combineren van kledingstukken. Je wilt niet de verkeerde kledingcombinaties maken. Matthew Murdock doet dit door het op safe te spelen en voor klassieke combinaties te gaan in kleuren die allemaal met elkaar matchen. Zijn overhemden zijn vaak wit of lichtblauw en zijn pakken in verschillende grijstinten. Het zullen er geen vijftig zijn, maar hij heeft wat te kiezen. Op deze manier kan hij iedere dag blind een greep in zijn kast doen, zonder ooit een fout te maken.

Zeker als je zelf niet heel sterk bent in het maken van combinaties, is het goed om naar de stijl van Matt Murdock te kijken.

Narcos

Tot zover het formele gedeelte. Tijd voor een meer casual look voor de zomerse periode. Daarvoor gaan we terug naar de jaren ‘70 en ‘80. Dat doen we met de Netflix serie Narcos. Deze speelt zich af in Colombia en vertelt hoe de cocaïne de wereld overnam. Eerst met Pablo Escobar aan het roer en vervolgens het Cali-Kartel.

In de serie zien we vooral veel klassiekers uit de jaren 80’ die je ook nu nog kunt gebruiken ter inspiratie. Een belangrijke les die je kunt leren van Narcos is dat je als man een leren jack moet hebben. Met cognac, zwart en mosgroen zit je altijd goed. Daarnaast zit de serie vol goede overhemden en polo’s. Niet effen en saai, maar bijvoorbeeld met zakjes en in de meest uiteenlopende patronen. Een mooie manier om wat meer kleur aan je garderobe te geven.

Nice Guys

In het verlengde daarvan hebben we de Nice Guys. Deze film staat sinds kort op Netflix en is echt een aanrader. Een actiekomedie die zich afspeelt in de jaren 70. Dus veel overeenkomsten met Narcos, maar natuurlijk ook verschillen want Nice Guys speelt zich af in California. Zo zien we Ryan Gosling in de film vaak een zomerse en meer casual draai geven aan een pak. Eenvoudig blauw, maar dan wel met een gele das en overhemd met een patroon.

Peaky Blinders

Tot slot een serie die ontzettend populair is en absoluut niet mag ontbreken: Peaky Blinders en dat heeft vooral met de setting en dus ook met de kledingstijl te maken. Peaky Blinders speelt zich af in Birmingham gedurende de jaren negentig van de 19de eeuw. In die tijd maakten bendes de dienst uit en in deze serie volgen we de Shelby crime family.

Ze vallen vooral op door hun tijdloze kledingstijl. Stijlvol, niet te strak en stoer. Dit slaat zo goed aan dat meerdere kledingmerken nu een Peaky Blinders lijn hebben. Waaronder ook het merk van David Beckham.

De belangrijkste stijltip die Peaky Blinders je geeft, is de jas. In de serie zien we vaak de lange overcoat. Zo’n jas is de beste manier om in de zachte periodes van de winter stijlvol voor de dag te komen. Je hebt ze in verschillende materialen en kleuren, dus je hebt ook nog het nodige te kiezen, maar dit is wel echt een must. Je kunt hem dragen over een pak, maar voegt ook wat extra stijl toe aan een meer casual outfit.

Daarnaast zien we goede leren boots, de iconische petten en verschillende manieren om een gilet te dragen. Toch is de belangrijkste trend die gezet wordt er niet eentje op het gebied van kleding, maar een kapsel. De zogenaamde crop fade van hoofdpersoon Tom Shelby. Je herkent dit kapsel aan de korte, vaak geschoren zijkant. Meestal met een fade. Een overloop van kort, naar iets langer. Bovenop laat je meer lengte, maar niet te lang waardoor je het naar voren kunt dragen. Een hele populaire look en dat is mede te danken aan de serie.

Meer inspiratie op Netflix

Dit zijn natuurlijk slechts een paar series die je kunt gebruiken ter inspiratie. Het aanbod op Netflix is bijna eindeloos en dus raden we je aan om, onder het genot van een Fïnley, gewoon heel veel te bingen en je ogen open te houden.

In samenwerking met Fïnley

Reageer op artikel:
5 Series en films op Netflix waar je als stijlvolle man wat van kan leren
Sluiten