Sergio: Ana de Armas en Narcos ster schitteren in indrukwekkende Netflix film

Netflix gaat 2020 knallend van start dankzij een lawine aan aangekondigde nieuwe topfilms. Maak kennis met Sergio, een bijzonder project dat vanaf 17 april op de streamingdienst en in een select aantal bioscopen te zien zal zijn.

Sergio: een waargebeurd verhaal

In 2009 leverde de excentrieke documentairemaker Greg Barker een documentaire af genaamd Sergio. De film vertelde het bizarre verhaal van Sergio Vieira de Mello, een diplomaat van de Verenigde Naties die om het leven kwam op 19 augustus 2003 toen het hoofdkwartier van de VN in Bagdad opgeblazen werd met een zware bom.

Irak zou de laatste klus zijn van de 55-jarige conflictbemiddelaar. De charmante man werd beschreven als een kruising tussen James Bond en Bobby Kennedy, aldus de beschrijving van de documentaire uit 2009.

Van documentaire naar film

De film die je vanaf 17 april op Netflix kunt zien is niet die documentaire uit 2009, maar een nieuwe Sergio. Greg Barker is namelijk niet tevreden met zijn originele project, en besloot het 11 jaar later nog een keer te proberen. Dit keer niet in de vorm van een documentaire, maar in de vorm van zijn regiedebuut op fictievlak.

De film werd vorig jaar op het prestigieuze Sundance filmfestival al de hemel in geprezen. Ana de Armas, die we natuurlijk kennen van Knives Out en binnenkort ook van de nieuwe James Bond film, speelt Carolina, de grote liefde van Sergio. Ze kan niet wachten tot zijn laatste klus in Irak voorbij is, zodat ze daarna veilig samen kunnen settelen.

⚡️Check: Maak kennis met Ana de Armas, Bond girl in No Time To Die

Netflix trailer

Wagner Boura speelt de rol van Sergio zelf. Boura zul je direct herkennen als Pablo Escobar uit Narcos, de hitserie van Netflix. Een eerste trailer van Sergio geeft een smaakvol voorproefje op wat critici bestempelden als een indrukwekkend debuut.

In plaats van een over de top Amerikaans heldenverhaal lijkt Barker dit keer in te zoomen op de relatie tussen Sergio en Carolina, de menselijke kant van het waargebeurde verhaal. Op naar 17 april!

Reageer op artikel:
Sergio: Ana de Armas en Narcos ster schitteren in indrukwekkende Netflix film
Sluiten