Redactie
Redactie Films & Series 11 apr 2017

Selena Gomez’ 13 Reasons Why is één van de beste Netflix Originals dusver

Haha, wat een grap. Selena Gomez als producer van een Netflix Original. Onze benadering was snobistisch en vol vooroordelen. We hebben ons dan ook vergist: 13 Reasons Why behoort tot de absolute top aan producties van de streamingdienst. 

Dat vinden overigens niet alleen wij, maar ook de critici en kijkers van de serie. Op IMDb scoort 13 Reasons Why een indrukwekkende 9.1 op basis van 25.000 stemmen. Daarbij staat Netflix bekend om de constante stroom aan hoge kwaliteitsproducties.

Selena Gomez

Leuk en aardig, maar wat is nou de link met Selena Gomez? Volgens de 24-jarige popster vond haar moeder de gelijknamige bestseller van Jay Asher zo’n acht jaar geleden in de boekhandel. Ze was dermate onder de indruk dat ze het boek ook bij haar toen 16-jarige dochter onder de aandacht bracht. De twee besloten dat het verhaal – dat heftige thema’s als aanranding, pesterijen en zelfmoord onder jonge mensen aan de kaak stelt – meer aandacht verdiende. Netflix was het met ze eens, gaf het duo een zak geld, een producer (Tom McCarthy, bekend van Up en Spotlight) en liet ze hun ding doen.

High School Movie

Wie denkt dat 13 Reasons Why blijft hangen in High School Movie-cliches, heeft het mis. De thema’s zijn hard en grauw, de karakters goed gecast en het verhaal is zeer sterk. Aan de hand van dertien tapes legt hoofdkarakter Hannah Baker uit waarom ze zelfmoord heeft gepleegd. Elke tape geeft een reden en vormt een aflevering.

Bekijk de onderstaande trailer om een indruk te krijgen of begin direct met kijken via Netflix. Een uitvoerige analyse van Forbes over de kracht van de serie, lees je hier.

Reageer op artikel:
Selena Gomez’ 13 Reasons Why is één van de beste Netflix Originals dusver
Sluiten