‘Nice Guys’ zijn de nieuwe players; seks afdwingen door vriendelijk te zijn

Laten we als mannen onder elkaar even de koppen bij elkaar steken. Relaties zijn een lastig onderwerp. Het wil soms maar niet lukken en dat is zeer ontmoedigend. Je kan (onbewust) in bepaalde patronen vervallen, voor je het weet ben je een zogenoemde Nice Guy. Oftewel: seksuele manipulatie door overdreven aardig te zijn. Beste mannen, het zijn van een Nice Guy heeft niets te maken met het zijn van een aardige vent.

Manspreading, #me-too en dus ook Nice Guys zijn onderwerpen die in Amerika dagelijks aan de orde van de dag zijn. Nice Guys worden beschouwd als seksuele manipulators.  Wij schetsen in dit artikel vier situaties waarin het op de loer ligt om in een Nice Guy ‘te veranderen’ en vijf manieren om dit te voorkomen.

1. Ze is verplicht om met me te seksen

Als een dame seks wil hebben met een man (ongeacht of ze met hem datet) wordt ze snel bestempelt als slet. Deelt ze het bed niet zomaar met iemand, dan is ze maar preuts. Waarom vertellen wij dit nou? Zeg dat jou dit is overkomen: je ontmoet iemand, maar ze blijft voor lange tijd afstandelijk. Vervelend, natuurlijk. Het hoeft echter niet per se te betekenen dat ze preuts is, ze is gewoon niet op dezelfde manier in jou geïnteresseerd als jij in haar.

Ja, een blauwtje lopen is pijnlijk. Het is een zware blamage op jouw ego en jezelf kwetsbaar opstellen is gewoon lastig. Het is daarmee niet haar schuld als zij niet met je naar bed wil omdat ze jou niet leuk g enoeg vindt. Ze is het namelijk niet aan je verplicht. Haar verplichten is hèt voorbeeld van seksuele manipulatie. Slik jouw trots in en laat haar gaan. Mocht je dit proberen aan te houden, dan is de kans dat jullie relatie zal slagen nihil. Je bent beter af met iemand die evenveel moeite in een relatie wil steken als jij. Geloof ons, het is veel werk zonder (een gunstig) resultaat.

2. Hemel en aarde voor haar verzetten

Natuurlijk, je mag haar best helpen met klusjes en kleine dingetjes waar jij goed in bent. Dat maakt je een toffe gast. Helaas verwachten Nice Guys dat ze na het fiksen van de gootsteenleidingen meteen met je in bed duikt. Wakker worden mannen, er zijn films waarin dit niet eens een geloofwaardige situatie is.

Zeg daarom ook gewoon ‘nee’ als ze jouw hulp nodig heeft en jij er een wederdienst voor verwacht die zich voornamelijk afspeelt tussen de lakens. Dit is, je raadt het al, seksuele manipulatie. Als je vrienden bent, dan help je haar zonder dat je seks verwacht. Het is niet meer dan logisch dat je haar hulp ook kan inschakelen als jij ergens mee vastloopt. Het lijkt onwerkelijk, maar er zijn helaas mannen die zo vast zijn gelopen in de zoektocht naar liefde dat ze dit nog wel eens willen zeggen: “Ik doe alles voor je, je bent het mij verschuldigd.” Nein!

3. Een buffertje opbouwen

Het volgende is aansluitend op puntje twee, maar hier heeft de Nice Guy al doorgezet. Je hebt bloemen voor haar gekocht, ze was druk met haar werk dus besloot je om boodschappen te doen voor haar en ga zo maar door. Aan het einde van de week heb je alles uit de kast getrokken voor iemand waarvan je weet dat ze jou niet ziet zitten, maar je bent eigenlijk al zo doorgeslagen dat je haar zwaar in verlegenheid brengt als je vraagt om een romantische geste.

Laat een ding voorop staan, zij heeft hier (hoogstwaarschijnlijk) niet om gevraagd. Dus mag je logischerwijs niets van haar gaan verwachten. Jij denkt misschien dat je onbaatzuchtig bent en haar alleen maar wil helpen, maar ze voelt het donders goed. Het ergste, je maakt op deze manier ook jouw vriendschap met haar kapot. Dus hou jezelf in. Nooit of te nimmer mag je haar het gevoel geven dat ze seks met moet jou hebben omdat je teveel aandacht aan haar besteedde.

4. Confrontaties ontwijken

Als puntje een tot en met drie al de revue zijn gepasseerd, dan blijft deze over. Manipulatieve mensen zeggen niet vaak dat ze het oneens zijn met de persoon waar ze druk op uitoefenen. De Nice Guy zal nooit de persoon zijn die zich aan iets schuldig maakt. Ze kunnen geen confrontaties aan en zullen te allen tijde zorgen dat ze er goed uitkomen.

Wat de Nice Guy niet weet, is dat zijn façade meteen wordt gespot. Of je nu een confrontatie aangaat met het meisje waar je voor bent gevallen of geheel iemand anders. Je zal altijd eerlijk en open moeten zijn. Verrassing: stel dat je toch in een relatie belandt met jouw vlam, dan zijn daar ook confrontaties. Daarbij, iedereen heeft zijn ergernissen, jij dus ook. Het is veel minder erg als de persoon die je probeert te imponeren ziet dat jij je stoort aan iets, als je met alle winden meevaart ziet ze alleen maar een leugenaar en een lege huls.

Reageer op artikel:
‘Nice Guys’ zijn de nieuwe players; seks afdwingen door vriendelijk te zijn
Sluiten