Ingedut? Vakantie is de redding voor je seksleven

Op vakantie gaan is niet alleen leuk, maar ook ontzettend gezond. Even weg zijn van de sleur is de beste beloning voor al die maanden keihard werken. Je geeft je lichaam kans om te herstellen en je hoofd weer helemaal leeg te maken. Maar dat is niet alles, want volgens onderzoekers doet een vakantie ook wonderen voor je seksleven.

Je hebt het waarschijnlijk ook zelf wel gemerkt. Op vakantie is de frequentie van seksuele activiteiten vaak een stuk hoger dan thuis. Uit onderzoek is nu gebleken dat jij hierin niet de enige bent. Uit een enquête van seksspeeltjes website ‘Lovehoney’ is namelijk gebleken dat 64% van de ondervraagden minimaal één keer (en meestal vaker) seks heeft als ze op vakantie zijn.

Een ‘actieve’ vakantie

Het onderzoek bestond uit een vragenlijst die door ruim 2.000 bezoekers werd ingevuld. De vragen waren vooral gericht op de relatie tussen seks en vakantie. Zo kregen de respondenten de vraag of ze op vakantie vaker seks hebben dan wanneer ze thuis zijn en in welke maanden zij het vaakste de liefde bedrijven.

Ook uit deze vragen kwam duidelijk naar voren dat we een stuk actiever zijn tussen de laken wanneer we niet thuis zijn. Zo gaf 25% van de respondenten aan dat ze in juli het vaakste sex hebben en 22% liet weten dat augustus hun ‘drukste’ maand is. Toeval dat dit precies de twee maanden zijn wanneer de meeste mensen op vakantie gaan? Zeker niet!

Meer dan tweederde van de ondervraagden zegt namelijk dat ze vaker seks hebben op vakantie dan wanneer ze thuis zijn. Maar waarom komen deze oerdriften juist op deze momenten naar boven? Als je erover nadenkt is de reden niet heel ingewikkeld. Het heeft er allemaal mee te maken dat we minder last hebben van stress en meer ontspannen zijn.

Geen stress en veel passie

Stress in namelijk één van de voornaamste redenen voor een verslechtering van je seksleven. Je hebt minder zin en omdat je minder goed kunt presteren, heb je er minder plezier in. Tijdens je vakantie heb je hier vaak geen last van. Je bent ontspannen, geniet van het leven en dan komt de passie vanzelf.

Een andere reden is dat je op een andere manier contact hebt met je geliefde. In het dagelijks leven gaan de gesprekken vaak over werk, het huishouden en andere alledaagse onderwerpen. Op vakantie valt dit weg en heb je weer dezelfde soort gesprekken die je had tijdens de beginperiode van je relatie.

Hierdoor komt dat verliefde gevoel weer naar boven en daar hoort natuurlijk ook de fysieke daad bij. De passie keert terug en dat doet wonderen voor je seksleven. Daarom is het belangrijk om samen op vakantie te gaan, want dit is de beste manier om je eigen libido en die van je partner een flinke boost te geven.

Reageer op artikel:
Ingedut? Vakantie is de redding voor je seksleven
Sluiten