Te heet? Geen excuus, seks op dit tijdstip is hartstikke goed voor je

Toegegeven: we zijn het met je eens. De tropische temperaturen werken op z’n allerminst lustopwekkend, maar dat wil niet zeggen dat we de daad nu moeten staken. We hoeven niet te bewijzen dat seks gezondheidsvoordelen heeft en dat je het echt van tijd tot tijd moet blijven ‘doen’. Spaar je krachten en doe het gewoon eens op dit tijdstip.

Voor wie het nog niet weet: seks werkt stress-verlagend, bouwt mee aan je weerstand, zorgt voor een gezond hart, verbrandt calorieën en heeft nog veel meer medische voordelen, maar als je het dan echt maar één keer per dag in je hebt. Duik dan om drie uur ‘s middags het bed in met je partner. Het is wellicht het heetste moment van de dag, maar de gezondheidsvoordelen zijn volop aanwezig.

15:00

Hormonenexpert Alisa Vitti  legt in een interview met de Daily Mail uit dat mannen en vrouwen 0m drie uur ‘s middags het meest eensgezind zijn. Dat klopt, planeet Mars en planeet Venus staan nagenoeg op één lijn, helaas komt dat de laatste dagen iets minder ‘chill’ uit omdat het dan ook vijfendertig graden is. Toch zegt Vitti het volgende:

“Vrouwen maken rond het middaguur meer cortisol aan. Dit maakt hen alerter en geeft ze meer energie. Mannen hebben om drie uur een hoog oestrogeen gehalte, oftewel het hormoon dat je emotioneler en emotioneel alerter maakt. Dit maakt mannen en vrouwen rond dit tijdstip het meest sexual compatibel.” Al vallen de mussen van het dak, je zal door de overweldigend goede seks weinig last hebben van de hitte.

De lekkerste gezondheidsboost

Dat mannen en vrouwen om drie uur mooiste emotionele compromis maken, mag dan duidelijk zijn. Het is niet de enige reden om seks te hebben met deze verzengende hitte. Seks verminderd onder andere lichamelijke pijn en stress. Dit komt door de verhoogde oxytocine- en endorfineproductie in het lichaam. Door het euforische en liefde volle gevoel vergeet spierpijn of blessures sneller en dat heeft zeker zijn voordelen.

Een Schots onderzoek bewijst dit. 46 deelnemers hielden een dagboek bij van hun seksuele escapades en wat bleek nu? De mannen die veel vaker van bil gingen hadden een verhoogd oxytocine-niveau waardoor zij fluitend een zware rekentoets doorliepen die bij de ontziende mannen behoorlijk wat stress opleverde.

man

Daarnaast heeft een man die vaker seks heeft een lagere kans op prostaatkanker. Dit heeft veelal met de zaadlozing te maken. Mannen in hun twintiger jaren behoren gemiddeld vijf ejaculaties per week te hebben om het daar beneden een beetje gezond te houden. Dus ook zonder partner kun je jezelf ‘onderhouden’, het is maar dat je het weet.

maar ook vrouw

De bekkenbodemspier van de vrouw trekt samen en verslapt, dit noem je natuurlijk het vrouwelijk orgasme. Hierdoor blijft de blaas op de juiste plaats wat haar kans op incontinentie en andere nare urineweg-aandoeningen vermindert.

Het is daarom dus raadzaam om gewoon lekker van bil te gaan om drie uur. Het is weekend en je hebt de tijd. Dus maak het gezellig en hou het hoofd koel en onthoud, andere momenten zijn ook prima om de lakens te delen.

 

 

 

Reageer op artikel:
Te heet? Geen excuus, seks op dit tijdstip is hartstikke goed voor je
Sluiten