Zoveel calorieën verbrand je met jouw favoriete seksstandjes

Voornemens om meer te sporten zijn er altijd, vooral nu tijdens de verscherpte maatregelen, als je toch niks te anders te doen hebt. Maar wat als het weer niet meewerkt? Gelukkig zijn er ook manieren om thuis calorieën te verbranden en dan hebben we het niet over deze workouts die je thuis kunt doen.

We hebben het in dit geval over oefeningen die je samen met je vriend of vriendin. Dat betekent dat de gewichten en yogamatjes in de kast mogen blijven liggen, voor deze oefeningen heb je alleen elkaar nodig. Er is geen leukere manier om sportief bezig te zijn dan door de liefde te bedrijven. Daarom zetten we voor jou op een rij hoeveel calorieën je verbrandt met verschillende standjes.

1. Voorspel

Je kunt meteen het zwembad van genot induiken, maar vaak is het lekkerder om langzaam te wennen aan het hete water. Wat bij voorspel nooit mag ontbreken, is zoenen. Zeker niet als je calorieën wil verbranden, want met een half uurtje tongzoenen verbruik je namelijk al 230 calorieën. Dat is toch al snel 4 à 5 bruine boterhammen.

Door staand de liefde te bedrijven train je de beenspieren, het bovenlichaam, je core en verbeter je het uithoudingsvermogen

Vervolgens is het tijd voor de hand- en spandiensten. Hartstikke leuk, maar helaas niet de beste manier om je opgeslagen energie te verbranden. Zo verbrand je tijdens een half uur orale seks maar 60 calorieën en als je het met de hand doet, kom je nog lager uit. Zo moet je vriendin je een uur lang met de hand verwennen om een banaan te verbranden (100 calorieën).

2. Het missionaris standje

Laten we niet te moeilijk beginnen en eerst een echte klassieker onder de loep nemen, namelijk de welbekende missionarishouding. Zeker voor de man, die eigenlijk al het werk moet doen, is dit een goede workout. Afhankelijk van hoe fanatiek je te werk gaat, verbrand je namelijk al snel tussen de 60 en 120 calorieën per kwartier.

3. Doggy style

Voor veel mannen een absolute favoriet. En wel om deze reden. Klinkt misschien vreemd, maar voor veel mannen werkt dat zeer stimulerend. Gelukkig maar, want doggystyle is ook nog eens goed voor de lijn. Het versterkt je core en je verbrandt er met een sessie van een kwartier zo’n 110 calorieën mee.

Dit is waarom ochtendseks het beste begin van je dag is

4. De cowgirl

Inmiddels heb jij al de nodige energie verbrand en is het tijd voor een welverdiend moment van rust. Dat betekent dat je bedpartner de teugels mag overnemen voor de cowgirl. Goed voor haar, want als ze een half uurtje flink haar best doet, verbrandt ze zo’n 110 calorieën. Het enige wat jij hoeft te doen, is achterover liggen en genieten van de show.

5. Staand

Onder de douche, in de keuken of waar dan ook, staand de liefde bedrijven kan overal. Van alle voorgaande standjes is dit de beste workout. Je verbrandt er namelijk niet alleen calorieën mee, maar traint ook je spieren. Afhankelijk van het staande standje die je kiest, train je de beenspieren, het bovenlichaam, je core en verbeter je ook het uithoudingsvermogen. Een klassieke win-win situatie dus.

VT

Reageer op artikel:
Zoveel calorieën verbrand je met jouw favoriete seksstandjes
Sluiten