Media 6 mrt 2019 Jelle van Es

Sekiro: Shadows Die Twice Preview: Game met pit

We zeggen wel eens dat gamers het vandaag de dag maar makkelijk hebben. Je hebt in een gemiddelde actiegame oneindig levens en als het misgaat, dan ga je enkel terug naar het laatste checkpoint. Daarnaast zijn er diverse visuele hints die duidelijk maken waar je naar toe moet. De games van From Software zijn juist het tegenover gestelde. Games als Bloodborne en Dark Souls zijn gemaakt om de gamers een flinke uitdaging te bieden. De nieuwste game van de ontwikkelaar is Sekiro: Shadows Die Twice. Die game hebben we onlangs in Londen kunnen spelen.

Sekiro: Shadows Die Twice is een game die zich afspeelt in de Japanse Middeleeuwen. Het was een tijd waarin men van de ene oorlog overging in de andere. De levensverwachting was dan ook niet heel hoog. De game begint dan ook op een slagveld, waar een jonge jongen achterblijft. Hij wordt opgepikt door een krijgsheer, die hem opvoedt. Wanneer hij volwassen is, krijgt The Wolf, want zo wordt hij genoemd, de opdracht om een speciale prins te beschermen. Dat gaat hem niet heel erg goed af. In de opening moet je de prins helpen ontsnappen en aan het einde daarvan kom je met een machtige strijder te maken die je arm afhakt. Terwijl je voor dood wordt achtergelaten, wordt de prins meegenomen.

Sekiro: Shadows Die Twice – Official Trailer | E3 2018

Watch the new Sekiro: Shadows Die Twice trailer from the Microsoft E3 2018 press conference! Subscribe to GameSpot! http://youtube.com/GameSpot?sub_confi…

Sekiro Shadows Die Twice begint goed

Niet veel later word je wakker in een tempel. Je leeft nog en bovendien heb je prothetische arm gekregen van een mysterieuze man die je heeft opgepikt. Met die arm kun je in de game verschillende speciale aanvallen uitvoeren en beschik je over een grappling hook om snel naar hogere gelegen plekken te komen. Bovendien heeft de mysterieuze prins je een gave gegeven. Als je wordt afgemaakt, dan heb je binnen een paar seconden tijd de kans om jezelf weer tot leven te wekken en op die manier verder te gaan met je avontuur. Ga je daarna echter nog een keer dood, dan verlies je al je verzamelde experiencepunten op weg naar het nieuwe niveau en begin je opnieuw op het laatste checkpoint. Wat dat betreft is het nog typisch From Software.

Sekiro: Shadows Die Twice

Een ander typisch From Software-element is dat elke vijand de potentie heeft om je een kopje kleiner te maken. Wie niet oplet en blind de aanval kiest komt niet ver. Sekiro: Shadows Die Twice is een game waarbij je goed moet opletten op wat een vijand doet en daarop anticiperen. Het is daarbij belangrijk dat je goed gebruik maakt van het countersysteem van de game. Wie op het juiste moment blockt, kan op die manier door de verdediging van de tegenstander beuken en op die manier een counter uitvoeren. Het is een systeem waar je even aan moet wennen, maar op een gegeven moment door hebt en dan heerlijke gevechten kan uitvoeren.

Sekiro: Shadows Die Twice

Wat ook fijn is, is de visuele stijl. Het is net als de andere games van From Software nog altijd een titel die behoorlijk duister is, wat je onder andere kunt zien aan de vele lijken die je in de wereld vindt, een teken dat ook hier een flinke oorlog heeft plaatsgevonden. Maar het is wel een stuk kleurrijke en gevarieerder. Ook is het goed om te zien dat de details in de wereld groots zijn, waardoor je elk gedeelte van de wereld wil gaan verkennen om te zien wat je allemaal tegenkomt. En wanneer je dan met een grappling hook op een hoog gebouw komt, geniet je van de uitstekende vergezichten.

Bovendien is Sekiro: Shadows Die Twice een titel waarbij je het gevoel van voortgang moet krijgen. Wanneer je via experiencepunten in levels omhoog gaat, verdien je skillpoints, waarmee je vaardigheden kunt vrijspelen. Op die manier krijg je nieuwe vechttechnieken en mogelijkheden om vijanden af te maken. Ook laten de vijanden die je verslagen hebt geld achter, waarmee je weer upgrades kunt kopen. Spelenderwijs word je dus beter in de game.

Sekiro: Shadows Die Twice

Een uur is natuurlijk veel te kort voor een game als deze. Gelukkig hoeven we niet heel erg lang te wachten op meer. Vanaf 22 maart is Sekiro: Shadows Die Twice beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. De eerste kennismaking smaakt in elk geval dik naar meer.

Reageer op artikel:
Sekiro: Shadows Die Twice Preview: Game met pit
Sluiten