Seiko Prospex LX: het ultieme horloge voor de avontuurlijke man met stijl

We leven in een tijd van onbegrensde mogelijkheden. De hele wereld ligt binnen handbereik en grenzen vervagen. Het is aan jou om daar optimaal gebruik van te maken en je ambities waar te maken. Toch is het belangrijk om je niet volledig te verliezen in je carrière. Het werk dat je doet, definieert niet wie je bent. Als moderne man moet je verder kijken dan dat. Verken de wereld en haal het beste uit jezelf. Als dat ook jouw doel is, kan er eigenlijk maar één horloge om je pols hangen: de nieuwe Seiko Prospex LX.

Voor iedere man is er een Seiko horloge die naadloos aansluit op zijn behoeftes. Zo ook de Prospex. Dit horloge komt voort uit een lange lijn van duikhorloges en heeft dus altijd al een sportief karakter gehad, maar dan wel op een stijlvolle manier zoals je van Seiko mag verwachten. Dit maakt de Prospex het ideale horloge voor mannen met een gevoel voor stijl en een actieve levensstijl. De gent die de wereld wil verkennen en iedere uitdaging ziet als een kans om zijn grenzen te verleggen.

Betrouwbaar onder extreme omstandigheden

Wanneer je zo in het leven staat, heb je een horloge nodig die je niet in de steek laat. Of je nu aan het werk bent, aan het sporten of door de Zuid-Amerikaanse jungle trekt, je moet er blind op kunnen vertrouwen dat het uurwerk om je pols altijd perfect werkt. Die zekerheid heb je alleen als je voor kwaliteit gaat. Seiko bewijst al decennia lang dat ze met hun Prospex op dit gebied de zaken meer dan op orde hebben. De nieuwe LX-lijn is daarop geen uitzondering.

Dankzij het 5R kaliber dat gebruikt wordt, is de Seiko Prospex LX klaar voor de meest uitdagende situaties. Dit kaliber heeft zich al vele malen bewezen en is tot in het extreme getest. Zo overleefde dit kaliber de beklimming van de Mount Everest en een ruimtewandeling bij het International Space Station. Zelfs onder deze omstandigheden bleef het door Seiko zelf ontwikkelde 5R Spring Dive kaliber uitmuntend presteren.

Het summum onder de sportieve horloges

Dankzij dit kaliber is de Seiko Prospex LX niet alleen zeer schok- en temperatuurbestendig, maar met een precisie van 1 enkele seconde per dag ook uitermate betrouwbaar. Voor veel avonturiers is dat genoeg om zich te laten overtuigen, maar een moderne en stijlbewuste man eist meer. Die neemt alleen genoegen met het hoogst haalbare. Technisch, maar ook visueel. Een horloge is tegenwoordig namelijk veel meer dan alleen een accessoire om de tijd waar te nemen. Het is een verlengstuk van je outfit en persoonlijke stijl.

Ook op dit gebied maakt de Prospex LX-lijn grote indruk. Dat is mede te danken aan Ken Okuyama. Seiko is een samenwerking aangegaan met deze grootheid uit de designwereld. Op zijn cv vinden we ook merken als Ferrari en Porsche. Dankzij zijn expertise en gevoel voor stijl is de LX het summum onder de sporthorloges. “Mijn doel was om de unieke, integere erfenis die Seiko op het gebied van sporthorloges in de afgelopen decennia heeft opgebouwd, tot leven te brengen in een ontwerp waarin de geest van Seiko is gevangen in een combinatie van eenvoud, harmonie, kracht en uitstraling,” aldus Okuyama.

Dankzij het eenvoudige en harmonieuze design komt de kwaliteit nog beter naar voren. De Prospex LX hoeft zich niet te verschuilen achter onnodige elementen. Alles wat je ziet heeft een functie en reden. Seiko laat de kwaliteit spreken. De bovenkant van de kast is uitgevoerd in een wat meer uitgesproken hoek. Hierdoor komen de Zaratsu-polished oppervlakken nog beter tot hun recht. Dankzij deze hoogwaardige afwerking is hij niet alleen beter bestand tegen invloeden van buitenaf, maar is het ook een prachtige accessoire.

Sterk en stijlvol

Visueel voldoet de Seiko Prospex LX-lijn dan ook aan de hoge standaard die de moderne man stelt. Dit is minimaal net zo belangrijk voor een avontuurlijke gent. Dat een horloge je niet in de steek laat tijdens een wereldreis is van groot belang, maar je zult hem uiteindelijk het meest gebruiken tijdens je gewone leven. Op deze momenten wil je vooral een stijlvol horloge dat past bij je dagelijkse outfit, maar ook binnen een actieve levensstijl. Met zijn sportieve karakter is de Prospex LX hier uitermate geschikt voor en ook een horloge waarmee je gezien wilt worden.

Dit maakt de Prospex LX het enige horloge dat je als stijlvolle man met een liefde voor avontuur nodig hebt. Dat is wat Seiko wil bereiken en heeft daarom ook veel aandacht besteed aan het draagcomfort. Het centrale zwaartepunt van de kast ligt lager en dat zorgt ervoor dat de LX comfortabel ligt om iedere pols. Er is dus geen enkele situatie of reden om van horloge te wisselen. De Prospex is de stijlvolle en betrouwbare partner die je altijd aan je zijde wilt hebben.

LAND, SKY en SEA

Om optimaal te kunnen voldoen aan jouw wensen, zijn er drie verschillende uitvoeringen. Ieder met hun eigen unieke eigenschappen. Zo heeft het LAND model een GMT-wijzer en een kompasbezel. Die GMT-wijzer vinden we ook op de SKY versie, maar die heeft dan weer een een bi-directionele bezel voor tijdweergave in een derde tijdzone. Van origine is de Prospex een duikhorloge en daarom mag ook een SEA-variant niet ontbreken. Deze heeft een uni-directionele bezel om de lengte van een duik te kunnen aflezen.

Seiko Prospex

Functionaliteit, design, afwerking en decennia lange ervaring met sporthorloges komen allemaal samen in de Seiko Prospex LX-collectie. Het resultaat is een horloge dat op alle punten het hoogst haalbare nastreeft en daardoor extreem veelzijdig is. De LX laat zien waar Seiko toe in staat is en bewijst dat dit het enige horloge is dat je als man nodig hebt.

Vanaf juli 2019 in de Seiko Boutique

Naast drie titanium horloges is de gehele LX-lijn er ook in een Black Edition. Alle zes modellen zijn vanaf juli 2019 verkrijgbaar in de Seiko Boutique en bij geselecteerde dealers.

Meer weten over de Seiko Prospex LX-lijn? Klik dan hier.

In samenwerking met Seiko

Reageer op artikel:
Seiko Prospex LX: het ultieme horloge voor de avontuurlijke man met stijl
Sluiten