Seiko Prospex Diver: veel meer dan alleen een duikhorloge

De horloges van Seiko zul je ongetwijfeld kennen. Al sinds 1881 kun je bij hen terecht voor stijlvolle uurwerken van de allerhoogste kwaliteit. Het merk komt nu met drie nieuwe Prospex Save The Ocean Special Editions. Drie stijlvolle duikhorloges die niet alleen onder water heel fraai zijn, maar door de bijzondere wijzerplaat ook op het land opvallen.

Save The Ocean

De inspiratie van het Save The Ocean-design is voorzien van een wijzerplaatmotief dat is geïnspireerd op de blauwe vinvis, hét symbool voor de wonderbaarlijke schoonheid van de oceanen. Dat Seiko een sterke band heeft met het waterleven mag inmiddels duidelijk zijn en daarom doneert Seiko een deel van de opbrengsten van de Save the Ocean-collectie aan het Ocean Learning Center van Fabien Cousteau. Hiermee stimuleert Seiko initiatieven die ten goede komen aan de gezondheid van de oceaan. Op deze manier geven ze terug aan hetgeen ze zo ontzettend veel te danken hebben.

De modellen

Wat direct opvalt aan de collectie is de fraaie kleurstelling. In de basis zijn de nieuwe Save The Ocean-edities gelijk aan de populairste Prospex-modellen, nu uitgevoerd in een mix van aansprekende blauwtinten.

Prospex SSC675P1

De Seiko Save The Ocean-collectie bestaat uit drie verschillende modellen. Om te beginnen is er de Prospex Solar Chronograaf SSC675P1. Het Solar horloge kan zijn energie halen uit alle vormen van licht (batterij vervangen niet nodig!) en is gemaakt van stainless steel. Voor zowel de bezel als wijzerplaat is gekozen voor marineblauw om de link met de oceaan te versterken. Ook is de afleesbaarheid van deze chronograaf perfect dankzij de lichtgevende wijzers en index die voorzien zijn van Seiko’s lumibrite.

Seiko Prospex

Solar Chronograaf SSC675P1, meer info vind je hier 

Prospex SRPC91K1

Het tweede model is de Prospex SRPC91K1. In tegenstelling tot de SSC675P1 maakt dit uurwerk gebruik van een mechanisch kaliber. Je laadt het horloge dus op doormiddel van beweging. Hij oogt daarnaast wat sportiever door de siliconen horlogeband, maar wat vooral opvalt is de wijzerplaat. Opnieuw zien we de blauwe kleur, maar dan wel met een verloop. Hierdoor lijkt het alsof je afdaalt tot de bodem van de zee. Een subtiele en vooral stijlvolle link naar het Save The Ocean-thema van deze horloges.

Seiko Prospex

Automaat Duiker SRPC91K1, meer info vind je hier 

Prospex SRPC93K1

Tot slot is er dan nog de Prospex SRPC93K1. Ook hier zien we het subtiele verloop van licht naar donkerblauw op de wijzerplaat. In tegenstelling tot bovenstaand model heeft dit uurwerk een stalen band. Dit maakt de SRPC93K1 ook zeer geschikt om te combineren met je dagelijkse outfit. Dit gaat natuurlijk niet ten koste van zijn kwaliteiten als duikhorloge, want net als de andere twee modellen is deze tot tweehonderd meter waterdicht.

Seiko Prospex

Automaat Duiker SRPC93K1, meer info vind je hier 

Seiko Prospex

 

Prospex en Fabien Cousteau

‘Cousteau’ zou je bekend in de oren moeten klinken. Fabien is namelijk de kleinzoon van de bekendste duiker aller tijden: Jacques-Yves Cousteau. Deze legendarische Fransman was een ontdekkingsreiziger die zich vooral bezighield met alles wat er onder het wateroppervlak schuilgaat. Hij was een pionier die met zijn films en boeken de wereld liet kennismaken met de wondere onderwaterwereld.

Zijn kleinzoon heeft dat stokje van hem overgenomen en deelt de liefde voor de zee. Zo nam hij het record voor langste duik over van zijn opa. Maar liefst 31 dagen woonde Fabien Cousteau op de bodem van de zee. Naast het verkennen van de onderwaterwereld is hij vooral bezig met het gezond houden van de zee. Dit doet hij vanuit zijn Fabien Cousteau Ocean Learning Center.

#DiscoverYourPlanet

Iedere grens is een uitdaging! Prospex biedt sportliefhebbers en avonturiers een collectie fraaie uurwerken met professionele specificaties om de wereld mee te ontdekken; op land, te water en in de lucht. Voor de gehele Seiko Prospex collectie kun je hier terecht.

In samenwerking met Seiko

Reageer op artikel:
Seiko Prospex Diver: veel meer dan alleen een duikhorloge
Sluiten