Redactie
Redactie Style 9 sep 2018

Seiko brengt een prachtige limited edition uit: de Premier Novak Djokovic Automatic

Bij een groot kampioen, hoort een groots horloge. Novak Djokovic is veelvuldig winnaar van de grootste tenniskampioenschappen, hij heeft kort geleden als eerste tennisser in de geschiedenis de ATP World Tour Masters 1000 op zijn naam geschreven. Door alle negen Masterstoernooien te winnen, komt hij in het bezit van de zogenaamde ‘Career Golden Masters’.

Seiko verzorgt sinds 2014 de horloges om de pols van Novak. Nu heeft het horlogemerk ook  twee Limited Editions uitgebracht. De naam? Seiko Premier Novak Djokovic Automatic

Met pas 31 jaar op de teller, is het levens-cv van de tennisser nogal indrukwekkend. Als zoon van een Servische professionele voetballer én eigenaar van een tennisacademie, werd de sportwereld bij Novak met de paplepel ingegoten. Op zijn vierde had hij al een racket in zijn handen en op zijn zesde werd hij gespot door de legendarische tennisser Jelena Gencic. Een wonderkind werd op de kaart gezet.

Zijn eerste pro-toernooi won hij in Amersfoort. Een jaar later stond hij in de finale van de US-Open, waar hij op het randje verloor van Roger Federer. Weer een jaar later won hij zijn eerste Grand Slam-titel. Daarna werd het iets rustiger rondom de tennisser, maar in 2010 en 2011 kwam hij sterker terug dan ooit. Novak won wedstrijd na wedstrijd en werd uitgeroepen tot de beste tennisser op aarde. Een zegetocht die nog altijd wordt voortgezet, want opnieuw pronkt Novak op het affiche van US Open.

Een gouden huwelijk

Gezien horloges in de regel worden geassocieerd met sportieve prestaties, is het een behoorlijk logische keuze om Limited Editions uit te brengen in samenwerking met één van de grootste sportmannen in de geschiedenis. Het nieuwe Seiko Premier design dat uit de collabs is komen voortvloeien, bestaat uit twee varianten: de SSA374J1 (rosé goudkleurig) en de SSA375J1 (blauw).

Het kaliber huist in een klassieke Premier-kast, en is voorzien van een aantal fraaie details. Allereerst de wijzerplaat, die rechtstreeks naar het hart van de horloges leidt. De index, wijzerplaat en band hebben – vanzelfsprekend – een sportieve uitstraling. Op de achterkant van het horloge vind je de handtekening van Novak, en op de kroon pronkt het D-logo van Djokovic.

De eerste variant komt met een band van kalfsleer en siliconen, een rosé goudkleurige kast en zwarte wijzerplaat. Dit horloge heeft een oplage van drieduizend stuks wereldwijd. Het tweede model komt met een soortgelijke band, maar is gehuld in blauw en zwart. Deze verschijnt in een oplage van tweeduizend stuks wereldwijd. Beide horloges zijn vanaf heden te koop. Meer info, vind je hier.

Seiko brengt een prachtige limited edition uit: de Premier Novak Djokovic Automatic Seiko brengt een prachtige limited edition uit: de Premier Novak Djokovic Automatic Seiko brengt een prachtige limited edition uit: de Premier Novak Djokovic Automatic

In samenwerking met Seiko

Reageer op artikel:
Seiko brengt een prachtige limited edition uit: de Premier Novak Djokovic Automatic
Sluiten