Redactie
Redactie Style 17 okt 2018

Seiko komt met wel héél bijzondere limited editions

Het Japanse Seiko staat bekend om de zeer verfijnde technieken in de creatie van hun horloges. Deze technieken zien we ook terug in twee nieuwe horloges van het merk: de Shippo Emaille Limited Editions. Twee unieke, limited horloges onder de Presage-vlag: een collectie van Seiko waarin traditioneel Japans vakmanschap gecombineerd wordt met hoogwaardige mechanische horlogetechnieken.

Shippo Emaille Limited Editions: horloges met een bijzonder verhaal

Wat direct opvalt is de diepblauwe kleur van de wijzerplaat. Deze kleur is een mooie metafoor voor de oceaan die Japan omringt. De oceaan, die enerzijds zorgde voor de bereikbaarheid van invloeden van buitenaf, en anderzijds Japan lange tijd in een isolement heeft gehouden, waardoor typische Japanse tradities geborgen bleven.

Seiko horloge
Shippo Emaille Limited Edition kaliber 6R27, SPB073J1

Deze metafoor vind je daadwerkelijk terug in het horloge, maar om dit te begrijpen moeten we eerst kort een technisch verhaal uitleggen. Shippo emaille is een Japanse emaille soort dat in de zeventiende eeuw werd ontwikkeld. De originele Shippo Emaille kwam ooit via de oceaan naar Japan, waar het vervolgens werd geperfectioneerd. In de Shippo wijzerplaten van deze nieuwe Presage collectie zien we de prachtige echo’s van het eeuwige blauw van de zee, en de beweging van de golven die oneindig lang op de kusten van Japan breken. Je leest het: de oceaan speelde een belangrijke rol en zien we daarom terug in de kleur van het horloge.

Seiko horloge
Shippo Emaille Limited Edition kaliber 6R15, SPB075J1

De Presage Shippo wordt door vakman, Wataru Totani, met de hand voorzien van de emaille. Na het aanbrengen van dit glazuur wordt de wijzerplaat verhit tot 800 graden Celsius. Het aanbrengen van glazuur, en de daarop volgende verhitting, gebeurt meerdere keren. Dit om een gelijkmatige dikte te waarborgen. Zodra de dikte perfect is, wordt de wijzerplaat gepolijst totdat het verfijnde wijzerplaatpatroon zichtbaar is.

Seiko horloge

Kaliber 6R15

De kast is van roestvrij staal en het horloge is voorzien van dual-curved saffierglas met anti-reflectie coating. Het mechanische horlogekaliber 6R15 schuilt onder de diepblauwe wijzerplaat. Deze is goed voor een tikgetal van 21.600 per uur (6 beats per seconde), een energiereserve van vijftig uur en verschijnt met een krokodillen lederen horlogeband. Van dit horloge zijn wereldwijd slechts 2500 stuks beschikbaar, met een prijskaartje van 1450 euro.

Seiko horloge

Kaliber 6R27

Het kaliber 6R27 is de uitgebreidere uitvoering van de Shippo Emaille Limited Editions. De automaat is voorzien van een energiereserve indicator  (45 uur) en datumaanduiding. Verder kent de 6R27 een tikgetal van 28.800 per uur (8 beats per seconde), een krokodillen lederen horlogeband en 29 jewels. De uitvoering gaat voor 1650 over de toonbank en verschijnt eveneens in een oplage van 2500 stuks wereldwijd.

 

 

In samenwerking met Seiko

Reageer op artikel:
Seiko komt met wel héél bijzondere limited editions
Sluiten