3 Seiko (duik)horloges die jij om je pols wil

Seiko is een van de meest prestige horlogemakers ter wereld. Elk uurwerk van de Japanner heeft wel iets om van te houden. Dit jaar presenteerde Seiko drie nieuwe duikhorloges op Baselworld 2018.

Vorig jaar vertoonde het Japanse merk ook een duikershorloge, wat een herziene variant was van de 62MAS. De drie klokken vallen in de bejubelde Prospex-lijn, waardoor het niet vreemd is als ze je wellicht bekend voorkomen.

Jong geleerd is oud gedaan

Seiko Prospex duikhorloge SLA025

In 1965 creëerde het Japanse Seiko haar eerste duikhorloge, de 62MAS. De blauwdruk van de huidige horloges. Het design is dus min of meer hetzelfde gebleven. In 1968 introduceerde Seiko het eerste Hi-Beat duikershorloge. De Hi-Beat Diver kon tot dieptes van 300 meter onderwater en was speciaal ontwikkeld voor het duiken met perslucht. Het was de fundering voor alle duikklokken die later zouden komen, dus ook deze.

De kast, gebouwd uit een stuk, herbergde een 10-beat high precision automaten kaliber. De draaiende bezel gaf de duiker meer precisie onder het water en stelde hij hem goed voor hij onderdook, dan kon hij altijd op tijd weer terugkeren naar de oppervlakte.

3 volledige duikklokken, met 1 absolute winnaar

Seiko prospex duikhorloges SPB079 SPB077
Van links naar rechts: de SPB079 en SPB077

De echte Seiko-fan zal geen genoegen nemen met minder dan de Prospex SLA025, maar dat was niet het enige horloge dat het Japanse merk deze week aankondigde. Er worden slechts vijftienhonderd varianten gemaakt van dit horloge, dus wees er snel bij. Om deze reden heeft Seiko nog twee modellen uitgebracht, die wat toegankelijker zijn gebouwd. De SPB077 en -079 zijn veel breder verkrijgbaar, maar hebben niet de allure van de exclusie Prospex SLA025. Dat maakt ze echter niet minder mooi. De SPB077 gaan ook vanaf juli in de verkoop.

De prijzen:
  • SLA025: € 5.500,-
  • SPB077: € 1.100,-
  • SPB079: € 900,-
Reageer op artikel:
3 Seiko (duik)horloges die jij om je pols wil
Sluiten