Seiko blaast iconische ‘5 Sports’ nieuw leven met vijf nieuwe stijlen

De sportieve en stijlvolle man kan zijn hart ophalen. Seiko herintroduceert de Seiko 5 Sports, een iconische lijn horloges die stamt uit de vroege jaren 60.

Het eerste horloge uit de lijn was de Seiko Sportsmatic 5, die in 1963 werd gelanceerd. Het duurde tot 1968 tot de bewuste Seiko 5 Sports het levenslicht zag. De Japanse horlogemaker ontwierp het klokje destijds voor een groeiende groep mannen die ook tijdens het sporten een betrouwbaar en stijlvol horloge wilde. Maar dankzij het unieke design, gekleurde wijzerplaten en de voor die tijd nieuwe functies als dag en datum groeide het horloge uit tot een icoon onder meerdere generaties.

Comeback van een icoon

Nu is het tijd voor een nieuwe generatie, waartoe jij behoort. Stijl, sportiviteit en krachtig worden in de nieuwe lijn gecombineerd met nieuwe materialen en dat levert designs op om je vingers bij af te likken. Voor de gent die van een klassieke stijl houdt, is de uitvoering met een zwarte leren band en rosékleurige kast de ultieme klok. De ruigere man daarentegen zal voor olijfgroen en een nylonband gaan. En zo bestaat de nieuwe collectie uit nog veel meer uitvoeringen, onderverdeeld in vijf stijlen; Sports, Suits, Specialist, Street en Sense.

seiko 5 sport
Bron: Seiko

Voor iedere man zit de ware er tussen, maar de overeenkomst tussen alle Seiko 5 Sports-modellen is dat ze even goed bij je driedelige pak staan als bij je sportoutfit. Het horloge is betaalbaar, maar weet dat horlogekenners hun hoed afnemen voor de keuze van een klassieker als deze. Prijs zegt niets over stijl en klasse. Onze persoonlijke favoriet uit de nieuwe collectie is overigens de zilverkleurige ‘Suits’ met stalen kast en mesh band.

De schijf van Seiko 5 Sports

De 5 in de naam van het horloge is niet uit de lucht gegrepen. Deze staat voor de vijf essentiële kenmerken van de Seiko 5 Sports: automaat kaliber, weergave van dag en datum op de op 3 uur-positie, waterdicht, een ingebedde kroon op de 4 uur-positie en een duurzame kast en band. Deze kenmerken zijn goed behouden.

seiko 5 sport
Bron: Seiko

De geschatte verkoopprijzen van de Seiko 5 Sports-lijn liggen tussen de 280 en 340. Bekijk de volledige line-up hier.

Reageer op artikel:
Seiko blaast iconische ‘5 Sports’ nieuw leven met vijf nieuwe stijlen
Sluiten