Seen on Instagram #10: de betere tatoeëerders in Nederland

Instagram leent zich bij uitstek als verzamelplek voor alle pracht en praal op de wereld. Van mode-inspiratie en heerlijke vrouwen tot awesome reis- en interieurfotografie. Na het bekijken van de rubriek #seenoninstagram ben je direct op de hoogte van de tofste Instagram-accounts die wij de afgelopen tijd tegen het lijf liepen.

Inmiddels heb je al de betere food, interieur, auto, schoenen, reis en vrouwen Insta’s voorbij zien komen. Daar voegen we nu met plezier de beste tatoeëerders in Nederland aan toe. Dankzij de visuele insteek van Instagram leent het platform zich perfect voor een visueel beroep: inkt prikken. Deze selectie kunstenaars weten wel raad met jouw nog niet getatoeëerde huid.

Meer lezen over (old school) tattoos? Wellicht is het artikel: ‘Historic Manners, de oorsprong van ‘onze’ tattoos’, iets voor jou.

@kimanh_n

Kim komt van origine uit Zwitserland, maar is al een tijd actief bij Seven Seas Tattoos in Eindhoven. Haar stijl? Old school meets new school. Veel klassieke afbeeldingen, zoals gypsy’s, vogels, daggers, klippers en ananassen (voor de vrouwen).

@martijn_minnen

De absolute dot- en patronenkoning. Doe Escher (van die dubbelzinnige schilderijen die op elke basisschool en gemeentehuis hangen) in een blender met de verfijndste tatoeëerders en je krijgt Martijn Minnen. Opgegroeid in de Amsterdamse graffiti-scene, maar nu vooral actief als inkt prikker.

@bluetoned

Massimo Luciani: steevast met een joint in z’n mondhoeken tussen het tatoeëren door, maar niemand neemt het hem kwalijk. Zijn werk is dermate realistisch, dat het soms nauwelijks te onderscheiden is van een foto. Een portret van je schoonmoeder op je linkerarm? Massimo is je man.

@tattoojoris

Deze Amsterdamse ‘Koninklijke prikschilder’ maakt old school zoals het ooit bedoeld was: bold as fuck, zoals hij het zelf beschrijft. Hij is onder andere verantwoordelijk voor de beroemde en beruchte nek-tattoo van Douwe Bob en staat altijd open voor een praatje en een kop groene thee.

Reageer op artikel:
Seen on Instagram #10: de betere tatoeëerders in Nederland
Sluiten