Onderzoek wijst uit: SEAT rijders zijn de slechtste chauffeurs van Nederland

Wanneer ben je goed in autorijden? Een vraag die je op verschillende manieren kunt benaderen. Eén daarvan is door te kijken naar hoe vaak iemand betrokken is bij een ongeluk. Als we dit als meetpunt nemen, hebben we slecht nieuws voor iedereen die in een SEAT rijdt. Dit is namelijk het merk dat het vaakste schade maakt.

Dit kwam naar voren in een onderzoek van Rijkswaterstaat in opdracht van Telegraaf. Zij gooiden alle cijfers op een berg en bekeken hoe vaak de verschillende merken die in Nederland rondrijden zijn betrokken bij een ongeluk. In verhouding stond SEAT bovenaan en dat is in dit geval niet iets om trots op te zijn. Gemiddeld genomen is het zustermerk van Volkswagen tien keer per dag betrokken bij een ongeluk.

De top 10

De tweede plek is voor het moederbedrijf zelf. Dat Volkswagen zo hoog staat is niet zo vreemd, want met vijftienduizend ongevallen per jaar staan zij in absolute aantallen bovenaan. Honda maakt de top drie compleet gevolgd door: BMW, Mercedes, Audi, Opel, Peugeot, Chrysler en Renault. Waarom juist deze merken in de lijst staan is niet wetenschappelijk bewezen, maar volgens Telegraaf is er wel een reden voor te geven.

Onderzoek wijst uit: BMW rijders zijn de meest egoïstische en asociale weggebruikers

Zwarte SEAT

Het zijn namelijk vooral leaseauto’s die hoog scoren. Deze zakelijke rijders zijn veel op de weg en vaak op de momenten wanneer het druk is. De meeste ongevallen vinden plaats in de spits en het is dus niet zo gek dat leaseauto’s vaker betrokken zijn bij ongevallen. Zeker als de auto zwart is. Dat is volgens de cijfers namelijk de kleur die het vaakste brokken maakt. Je kunt bijvoorbeeld beter gaan voor een felle kleur zodat je lekker opvalt.

Reageer op artikel:
Onderzoek wijst uit: SEAT rijders zijn de slechtste chauffeurs van Nederland
Sluiten