Noah Korevaar
Noah Korevaar Human Interest 9 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Scoren op Tinder? Ga voor klimaatverandering!

Wie denkt dat de dating-app Tinder alleen bedoeld is voor uiterlijk vertoon heeft het mis. Gen Z wil meer zien dan een paar blauwe ogen en een mooie lach, zo blijkt uit de trending onderwerpen op de app.

In 2019 waren ‘milieu’, ‘gelijkheid’, en ‘klimaatverandering’ trending op Tinder. En dan in het bijzonder onder jongeren tussen de 18 en 25 jaar oud. Dit blijkt uit een ”Year Swipe”-rapport dat het bedrijf afgelopen weekend heeft vrijgegeven.

Gen Z bindt over hun passie voor klimaatverandering

Tinder heeft een rapport vrijgegeven waarin interessante informatie over gebruikers te lezen is. Waar Millennials in vuur en vlam staan bij het idee van avontuur, gaat Gen Z’s hartje sneller kloppen door de meer nobele onderwerpen.

Activiste Greta Thunberg tijdens haar aankomst in Portugal (Bron: ANP / Carlos Costa / Afp)

Gen Z, de jongere gebruikers tussen de 18 en 25 jaar oud, hebben vaker iets in hun profiel staan over hun missie of waar ze gepassioneerd over zijn. En die passie is klimaatverandering. Daarnaast zijn ook sociale gelijkheid en wapenwetgeving grote onderwerpen in de VS. Volgens de statistieken in het rapport is het drie keer zo waarschijnlijk dat millenials iets over reizen in hun profiel hebben staan dan over goede doelen.

De meest gebruikte woorden op Tinder zijn trouwens ook bijna alleen maar te begrijpen door Gen Z. Denk bijvoorbeeld aan ‘real’, ‘lit’ en ‘woke’.

Populair op Tinder: emoji en ‘authenticiteit’

Nog een geinige statistiek uit het rapport van de dating app is de toename van de ‘face palm’-emoji. Het gebruik van die emoji nam in 2019 met 41 procent toe. Tinder schrijft hierover dat jongeren tegenwoordig blijkbaar bonden over wat er gebeurt met de wereld waarin we leven, en over face palming.

Daarnaast vinden Tinder-gebruikers het belangrijk dat hun match ‘real‘ is. Heb jij nog foto’s op de app staan die flink gefotoshopt zijn? Dan kun je die er dus beter afhalen. Authenticiteit boven alles op de dating app. Juist ja.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Scoren op Tinder? Ga voor klimaatverandering!
Sluiten