Probeer het eens op twee wielen in de modder met MXGP 3 (En we geven we de game weg!)

Er zijn vele verschillende manieren om op je spelcomputer te racen. Je hebt strakke racesimulaties, waarbij je over beroemde circuits rijdt en om elke centimeter asfalt strijdt; F1-games die voor zich spreken; de meer arcade-achtige racers als Need for Speed, en het rallygeweld in de Dirt-reeks. Vind je vier wielen er twee te veel, dan kun je aan de slag met het aardige MotoGP 17. Of je kiest voor MXGP 3 en scheurt door de modder heen.

Motorcrossen in MXGP 3

MXGP 3 is de officiële motorcross-game, waarbij je met motoren en rijders uit de MXGP en MX2 kunt rijden over de diverse circuits. De Nederlander Jeffrey Hellings doet het daarbij in het echt meer dan verdienstelijk. Jammer genoeg is MXGP 3 gebaseerd op het 2016-seizoen. Dat betekent dat Hellings nog in de MX2-classe uitkomt. Nu is dit geen ramp als je een carrière speelt en met je eigen rijder losgaat, maar voor losse races in de MXGP-klasse kun je dus niet met onze nationale trots aan de slag.

In de eerder genoemde carrièremodus begin je onderaan de MX2-klasse. Je motor is niet al te krachtig en strijden voor een top tien plek is al uitdaging genoeg. Gelukkig krijg je na elke race een aantal ervaringspunten, waarmee je jouw motor beter maakt en zo kom je steeds dichter bij het podium. Lukt het je om successen te halen in de MX2-klasse, dan zal je uiteindelijk de overstap mogen maken naar de MXGP en daar laten zien dat je de beste coureur ter wereld bent.

Rauw racegevoel

Het sterke aan MXGP3 is het rauwe racegevoel. Er zijn wel ideale lijnen te bedenken in de game, maar het ploeteren door de modder voelt een stuk anders. Zeker het opschakelen nadat je uit een bocht komt levert een uniek gevoel op. Ga je te snel op het gas terwijl je nog aan het sturen bent, dan zal je merken dat je de controle volledig mist en de baan uitvliegt. Het is dan heel lastig om dat tijdverlies weer goed te maken.

Minstens zo belangrijk is je timing wanneer het op de verschillende jumps op het circuit aankomt. Je wilt het liefst over de heuvels heen vliegen, om zo je maximale snelheid te behouden, dus is het zaak om er met genoeg snelheid op af te rijden. Iets dat in de eerste ronde van een race nog wel lukt, maar na een paar rondes zullen er sporen ontstaan op het circuit. Als je dan buiten dat spoor valt, verlies je flink aan snelheid. Het continu zoeken naar grip en accelaratievermogen is wat de game op lange termijn boeiend houdt.

Het is wat dat betreft dan ook jammer dat de presentatie van de game wat aan de magere kant is. MXGP 3 kent redelijk wat lange laadtijden, ziet er op visueel gebied niet al te joviaal uit en menu’s nodigen niet echt uit om aan races mee te gaan doen. Het is daarmee een game waarbij je zelf even over een drempel moet stappen om er van te kunnen genieten.

Winactie

In samenwerking met de uitgever mogen we drie keer de Xbox One-versie van MXGP 3 weggeven. Het enige dat je hiervoor moet doen is een mail sturen naar [email protected] met daarin de vermelding van Manners MXGP 3. Stuur daar ook even je adresgegevens bij, zodat we de games op kunnen sturen. Alvast veel succes!

Reageer op artikel:
Probeer het eens op twee wielen in de modder met MXGP 3 (En we geven we de game weg!)
Sluiten