Life 28 nov 2018 Thomas Aalderink

Oeps! Muay Thai vechter trapt per ongeluk scheidsrechter keihard knock out

Wanneer een vechter in de ring staat heeft hij maar één doel en dat is het verslaan van zijn tegenstander. Hoe hij dat doet maakt niet uit zolang zijn opponent maar als eerste naar de grond staat. Hierbij vergeten ze misschien soms dat er ook een derde man in de ring staat: de scheidsrechter. Deze man heeft een relatief veilige baan, maar het kan ook flink fout gaan.

Zo ervoer scheidsrechter Phipat Munkong tijdens een Muay Thai wedstrijd tussen de Chinees Gou Dakui en de uit Thailand afkomstige Super X Sitsontidech. Eerstgenoemde was in de eerste ronde naar de grond gegaan en had wat goed te maken. Hij begon de tweede ronde vol vuur en sloeg een minuut voor het klinken van de bel genadeloos hard toe. Met een goede stoot combinatie schakelde hij zijn tegenstander uit en wilde het vervolgens afmaken met een harde high kick.

Verkeerde moment, verkeerde plek

Tot zover niets bijzonders, maar toen kwam de scheidsrechter tussen beiden. Sitsontidech was al onderweg naar de grond door de stoten van Gou Dakui. De trap die volgde was dus niet meer nodig, maar de Chinees kon niet meer terug. Op dat moment was de scheidsrechter er alleen al tussen gedoken en werd getrakteerd op een keiharde trap vol op z’n neus. Een dubbele knock out, want zowel Sitsontidech als de scheidsrechter Munkong bleven op de grond liggen.

Yodsanan on Twitter

Crazy scenes unfolded at todays Max Muay Thai, as Gou Dakui knocks out both his opponent and referee at the same time. https://t.co/jfrFeVsPo6

Gou Dakui (China) VS Super X Sitsontidech (Thailand) at Max Muay Thai Fighter on 24 November 2018

Gou Dakui (China) VS Super X Sitsontidech (Thailand) at Max Muay Thai Fighter on 24 November 2018 Welcome to Khmer Sabay channel I upload All Khmer song, Khmer music, Khmer Original song, Khmer popular song, Khmer nono stop song. I hope you enjoy it and help like share and comment my videos.

Dubbele knock out

Dit was overduidelijk een ongeluk, maar daarom niet minder pijnlijk voor de leidsman. Uiteindelijk werd Gou Dakui terecht uitgeroepen tot winnaar op basis een van TKO. Eigenlijk een dubbele TKO dus. Hiermee komt de Chinees op 21 overwinningen. Voor Sitsontidech was dit opnieuw een flinke domper, want de voorgaande vier gevechten werd hij ook al knock out geslagen.

Gestoorde MMA-vechter

Een bijzonder moment, maar het kan nog veel gekker. Klik hier maar eens om te zien hoe een vechter zijn tegenstander als springplank gebruikt voor een salto. Ja, echt waar.

Maxim

Reageer op artikel:
Oeps! Muay Thai vechter trapt per ongeluk scheidsrechter keihard knock out
Sluiten