Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 11 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze scène uit Joker was zo bizar en extreem dat hij eruit gesneden is

De laatste jaren had DC grote moeite om in het spoor van Marvel te blijven, maar dankzij Joker doet studio weer helemaal mee. Record na record wordt verbroken en Joaquin Phoenix kan zijn Oscar-pak alvast gaan uitzoeken. De manier waarop hij de gekwelde en gestoorde Arthur Fleck neerzet is fenomenaal, maar het had nog veel heftiger gekund.

Regisseur Todd Phillips heeft namelijk onthuld dat er nogal wat scènes zijn gesneuveld op de snijtafel. De meesten waren simpelweg niet goed genoeg of droegen niet genoeg bij aan het verhaal, maar sommige scènes haalden om een hele andere reden het witte doek niet. Zo ook een scène die zo heftig en bizar was, dat hij ervoor gezorgd zou hebben dat de film opeens niet meer geschikt zou zijn voor de geplande leeftijdsgroep.

Joker kan nog heftiger

Dat is opmerkelijk want Joker heeft een R-restricted label. Dit is de op één na hoogste rating die er is binnen het Motion Picture Association of America film rating system. R-restricted betekent dat de film bedoeld is voor een ouder publiek. Ouders wordt aangeraden om voorzichtig te zijn met kinderen die jonger zijn. Je kunt dit vergelijken met het “meekijken gewenst” dat wordt gebruikt in Nederland.

Een terechte rating, want Joker is best een pittige film. Toch had de film nog een treetje omhoog kunnen gaan als de zogenaamde badkamer scène de definitieve versie gehaald zou hebben. Althans, dat is wat Todd Phillips beweerde tijdens een Q&A sessie. Hij onthulde dat wat in de badkamer gebeurde zeker niet geschikt was voor jongere kijkers en geresulteerd zou hebben in een NC-17 rating. Dit betekent dat het overduidelijk alleen voor volwassen bedoeld is.

JOKER – Final Trailer – Now Playing In Theaters

https://www.joker.movie https://www.facebook.com/jokermovie https://twitter.com/jokermovie https://www.instagram.com/jokermovie/ Director Todd Phillips “Joker” centers around the iconic arch nemesis and is an original, standalone fictional story not seen before on the big screen. Phillips’ exploration of Arthur Fleck, who is indelibly portrayed by Joaquin Phoenix, is of a man struggling to find his way in Gotham’s fractured society.

Wat is er dan in godsnaam in die badkamer gebeurd? Dat zullen we waarschijnlijk nooit weten, want Todd Phillips wil er niet te veel over zeggen. Behalve dat het één van de vele geïmproviseerde scènes was. Na werktijd bleven Joaquin Phoenix en Todd Phillips vaak hangen voor hun zogenaamde ‘study of insomnia.’ Er was dan geen script, maar gewoon lekker experimenteren. Soms haalden deze creaties zelfs de film.

Joaquin Phoenix heeft slecht nieuws

De badkamer scène zat daar niet tussen omdat deze te extreem was voor een R-raing. Waarom? Dat willen Phoenix en Phillips niet zeggen. De regisseur laat alleen los dat het niet pornografisch was, maar simpelweg te extreem voor jongere kijkers. Laten we hopen dat wat in badkamer gebeurd is wel te zien is op een extended editie van Joker, want nu zijn we wel heel benieuwd.

Helaas hoeven we daar volgens Joaquin Phoenix niet op te rekken en hij vertelt je hier zelf waarom dat zo is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Complex

Reageer op artikel:
Deze scène uit Joker was zo bizar en extreem dat hij eruit gesneden is
Sluiten