Redactie
Redactie Art & Photography 29 maart 2017

TU-Delft studenten voorspellen de gevolgen van Trump’s muur in street art

Volgens het Amerikaanse Homeland Security is er een officiële aanvraag uitgezet bij aannemers. De deelnemende bedrijven moeten een compleet voorstel indienen, inclusief budgetten. De winnaar wordt medio april aangewezen. Het controversiële idee van Trump om een muur te bouwen tussen Mexico en Amerika is dus daadwerkelijk gaande.

Drie vers afgestudeerde studenten van de TU Delft zochten uit wat de mogelijke gevolgen zijn van de ‘Great, Great, Wall’. Wat de huidige president van Amerika precies voor ogen heeft, is volgens het team onbekend. Zelfs de gevraagde deelnemers zouden in het duister tasten en een wedstrijd tegen de klok afleggen – de deadlines zijn al spoedig. Vooralsnog ziet het er naar uit dat ze simpelweg verschillende constructiemogelijkheden aandienen om de muur te bouwen.

Kasia Piekarczyk, Adam Buśko, Gerardo Duarte gaan daarentegen een stapje verder. Zij hebben uitgezocht welke – vooralsnog – fictieve situaties waarheid zouden kunnen worden. Zowel qua constructie mogelijkheden als moraal. De ideeën van het drietal zijn uitgebeeld in bijzonder sprekende, street art-achtige visuals.

Zo staat Trump’s muur erbij in verschillende landschappen

Hypothetische situaties

Reageer op artikel:
TU-Delft studenten voorspellen de gevolgen van Trump’s muur in street art
Sluiten