Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 15 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Scarface reboot van de Coen Brothers komt eraan

De iconische maffiafilm Scarface krijgt een reboot en niemand minder dan de Coen Brothers hebben het script geschreven. Dat meldt Variety.

Al Pacino als Tony Montana is een van de bekendste en meest gequote maffiabazen uit de filmgeschiedenis. “Say hello to my little friend!” Juist. Nu, bijna 40 jaar na de die release, wordt Scarface in een nieuw jasje gestoken door Joel en Ethan Coen.

Coen Brothers schrijven Scarface-reboot

De Coen Brothers zijn verantwoordelijk voor briljante films als Fargo (1996), No Country for Old Men (2007), Burn After Reading (2008) en The Ballad of Buster Scruggs (2018). Aan dat lijstje kan binnenkort ook de reboot van Scarface toegevoegd worden, maar wanneer is nog niet bekend.

De Coen Brothers hebben hun werk gedaan en het script afgeleverd. De film zal geregisseerd worden door Luca Guadagnino, die in 2017 een Oscar won met Call Me by Your Name. Dylan Clark gaat de film produceren, maar wie in de voetsporen van Al Pacino gaat treden is nog niet bekend.

Tijd voor een nieuwe Tony Montana

Het verhaal van de Cubaanse vluchteling die met veel brutaliteit en geweld weet op te klimmen tot maffiabaas in Miami is al meerdere malen vertolkt. De laatste keer was in 1983, toen Al Pacino (Tony Montana) en Michelle Pfeiffer (Elvira Hancock) de hoofdrollen vertolkten. Ook in 1932 kwam er al een Scarface uit. De door de Coen Brothers geschreven film is een herinterpretatie van beide voorgangers en zal geschoten worden in Los Angeles.

Ondanks hoofdrollen voor Al Pacino en Michelle Pfeiffer was Scarface in 1983 geen kaskraker. Na een stroom aan negatieve recensies viel het bioscoopbezoek tegen. De film kreeg de status cultfilm en inmiddels weten we waar dat toe heeft geleid. Uiteindelijk bracht de klassieker 65 miljoen euro op. Nu is het aan de Coen Brothers en Luca Guadagnino om er wel een direct kassucces van te maken. Kleine kans dat dit niet gebeurt. We houden je op de hoogte.

Check ook: Dit roken, drinken en snuiven acteurs écht in films en series

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Scarface reboot van de Coen Brothers komt eraan
Sluiten