Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Streaming 6 februari 2020

Chris Rock brengt horror-klassieker Saw terug in gruwelijke trailer voor reboot

Jordan Peele heeft met Get Out bewezen dat comedians het horror-genre nieuw leven in kunnen blazen. Toch leek het even 1 april toen bekend werd gemaakt dat Chris Rock de Saw franchise nieuw leven in gaat blazen.

Spiral: From the Book of Saw

Ja, dat lees je goed: de Saw films komen terug, in de vorm van een reboot. Chris Rock speelt de hoofdrol in Spiral: From the Book of Saw. De naam is gebaseerd op de spiralen die bij de moordscènes uit de vorige films werden getekend, en de ogen van de pop zelf.

Een eerste trailer laat zien hoe de verder zo gedateerde franchise er anno 2020 uitziet. De focus verschuift naar Jigsaw, die dit keer op politie-agenten jaagt. Maar verder doet de trailer voor Spiral: From the Book of Saw grotendeels aan de originele films denken. Zowel qua design als qua sfeer.

Regisseur keert terug

Dat is niet zo gek, want waar Jordan Peele Get Out regisseerde speelt Chris Rock enkel de hoofdrol in deze reboot. Darren Lynn Bousman is terug als regisseur. Hij was ook verantwoordelijk voor Saw I, III en IV. Zijn kenmerkende stijl zie je direct terug.

En Rock? Die speelt Detective Zeke Banks. Hij probeert er naarstig achter te komen wie politie-agenten aan het vermoorden is. De moordenaar gebruikt gruwelijke spelletjes om zijn slachtoffers te martelen, en laat door de hele stad spiralen achter. Voor de oplettende fans heeft regisseur Bousman duidelijk een aantal callbacks naar de eerste film uit de Saw franchise achtergelaten.

De cast van Spiral: From the Book of Saw bestaat verder onder andere uit Samuel L. Jackson, Max Minghella en Marisol Nichols. Op 15 maart gaan we ontdekken of deze reboot de magie van de originele films weet te evenaren en of horror-fans anno 2020 nog op een Saw film zitten te wachten.

 

Reageer op artikel:
Chris Rock brengt horror-klassieker Saw terug in gruwelijke trailer voor reboot
Sluiten