Samsung’s The Frame: combineer televisie met stijlvolle fotografie

Bij het inrichten van je interieur moet je soms lastige keuzes maken. Neem je een grotere televisie of maak je liever je partner blij met een mooi schilderij? Met The Frame kun je deze zaken handig met elkaar combineren.

Je kent het misschien wel. Je huis kan wel wat decoratie gebruiken maak je weet eigenlijk niet wat je nou precies aan de muur moet hangen. Of misschien investeer je het geld stiekem liever in een nieuwe televisie.

Gelukkig is het ook mogelijk om beide zaken te combineren. Samsung heeft namelijk twee televisies ontworpen die, wanneer deze uit staan, ook als decoratie kunnen dienen. Het gaat hier om The Frame en The Serif.

The Frame

De Samsung Frame is een smart tv die je tegen de muur kunt hangen. Ook zit er een verwisselbare omlijsting omheen, waardoor het net een schilderij lijkt. Het mooiste is echter dat het toestel met de Art Mode ook daadwerkelijk als schilderij kan dienen. Het is namelijk mogelijk om, wanneer je geen programma’s kijkt, een kunstwerk op het scherm te laten vertonen. Of een slideshow van je eigen foto collectie. Je kunt zowel eigen foto’s uploaden als dingen uit de bestaande collectie kiezen.

Samsung The Frame

Niet alleen heb je op deze manier een televisie en schilderij in één, je kunt ook moeiteloos een andere foto kiezen wanneer je de huidige afbeelding beu bent. Dit in tegenstelling tot reguliere schilderijen, waarbij je in dat geval een geheel nieuw exemplaar zult moeten aanschaffen.

The Serif

Er is echter ook nog The Serif, welke ontworpen is door het Franse ontwerpersduo Ronan en Erwan Bouroullec. Het gaat hier om een stijlvol toestel dat ook als meubelstuk kan dienen. De bedrading is namelijk zodanig weggewerkt, dat je nauwelijks kunt zien dat het een televisie is. Daarbij zorgen de bijgeleverde pootjes dat je het toestel zonder problemen in het midden van de kamer kunt zetten. Of op iedere andere gewenste plek.

The Serif

Uiteraard kun je ook met The Serif moeiteloos content streamen via Netflix, Apple AirPlay 2 of andere bronnen. Tevens kan het toestel ook als klok en muziekspeler dienen. Of natuurlijk als decoratie, want The Serif heeft de Ambient Mode, waarmee ook allerlei kunstwerken op het scherm getoverd kunnen worden.

QLED

Beide toestellen zijn inmiddels al een tijdje beschikbaar. In maart komen er echter ook modellen op de markt die gebruik maken van de QLED techniek, wat resulteert in haarscherp beeld en diepere zwartwaardes. Dit laatste zorgt ervoor dat je minder last hebt van licht dat op je scherm schijnt, bijvoorbeeld van de zon of een felle lamp.

Reageer op artikel:
Samsung’s The Frame: combineer televisie met stijlvolle fotografie
Sluiten