Mark Hofman
Mark Hofman Stuff 30 nov 2018

Gerucht: komt Samsung in 2019 met een opvouwbare slider smartphone?

Het hoeft geen geheim te zijn dat we in 2019 langzaam maar zeker afscheid gaan nemen van de notch. Het is tijd om de inham, welke we inmiddels bijna twee jaar op de markt hebben, links te laten liggen. Samsung, Apple, Huawei en andere producenten zijn druk bezig met het maken van een alternatief. Smartphones met gaten in het scherm zijn de toekomst. 

Beste van twee werelden voor Samsung

Waar we in het westen nog druk bezig zijn met het ontwikkelen van smartphones met een gaatje in het scherm, proberen ze in Azië iets heel anders uit. Fabrikanten als OPPO en VIVO zijn al enige tijd bezig met de productie van slider smartphones. Camera’s verdwijnen hierdoor uit het scherm, waardoor de gehele voorkant van toestellen voorzien zijn van display. En die camera’s dan? Die schuiven we gewoon tevoorschijn!
Het schuiven van telefoons is overigens niet iets nieuws op de markt. De gemiddelde telefoon-gebruiker kan zich de klap-telefoons en schuif-telefoons van vroeger nog wel herinneren. Door nieuwe technieken is het mogelijk om dit ook met smartphones te doen. Niet om het toetsenbord van het toestel tevoorschijn te toveren, maar om de camera te gebruiken. Naast het nostalgische tintje zijn veel producenten bezig met het maken van een opvouwbaar model. Samsung heeft haar Galaxy F al getoond, maar ook OPPO is bezig met de feature. Net als producenten Lenovo, Huawei, LG en Apple overigens.

 

In bovenstaande, gelekte, patentaanvraag lijkt het erop dat Samsung bezig is om het beste van twee werelden te combineren. Het bedrijf heeft patent aangevraagd voor een opvouwbaar toestel, waarbij de achterkant ook nog eens uitschuifbaar is. Het is letterlijk een concept waarbij drie innovaties naar voren lijken te komen.

Het eindigt namelijk niet met het opvouwen van een toestel wat ook kan uitschuiven, maar gaat nog verder. Het toestel is, als we naar de details kijken, ook voorzien van een tweede scherm aan de achterkant. Het is niet groot, maar groot genoeg om de tijd en notificaties te kunnen weergeven.

Wordt alleen niet veel te enthousiast, want je kunt thuiskomen van een koude kermis. Fabrikanten vragen jaarlijk tientallen of zelfs honderden patenten aan en slechts een klein deel ervan zie je uiteindelijk op de markt verschijnen.

LetsGoDigital

Reageer op artikel:
Gerucht: komt Samsung in 2019 met een opvouwbare slider smartphone?
Sluiten