Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Hebbedingen 27 nov 2020

Samsung hint naar oprolbare en dubbelvouwende smartphones

Als er één bedrijf voorop loopt op het gebied van opvouwbare smartphones, dan is het Samsung wel. Het bedrijf lanceerde vorig jaar de eerste Galaxy Fold en heeft inmiddels al drie andere opvouwbare toestellen op de markt gebracht. Het is dus vrij logisch dat het bedrijf inmiddels druk bezig met de toekomst.

Het bedrijf hint in patenten naar de toekomst van de opvouwbare smartphone. Naast de klapbare modellen die we nu kennen, wordt er ook gekeken naar oprolbare en dubbelvouwende smartphones.

Samsungs dubbelvouwende smartphone

Nadat Samsung met de eerste Galaxy Fold redelijk wat problemen voor de kiezen heeft gekregen, heeft het bedrijf zich uitstekend herpakt. De tweede generatie beviel een stuk beter en ook de Galaxy Z Flip wist te scoren. Inmiddels zijn ook de Galaxy Z Flip 5G en de Galaxy Z Fold 2 op de markt die beide als solide producten aangezien worden. De kans dat Samsung deze trend door blijft zetten is dus groot. Zo vertellen ook de sketches die op de officiële website van Samsung Display te zien zijn.

Samsung Display is de divisie binnen het Zuid-Koreaanse bedrijf dat zich, zoals je misschien al een beetje geraden hebt, richt op de beeldschermen van de smartphones. Zo is deze tak ook verantwoordelijk voor de opvouwbare schermen. De sketches die op de website van die divisie te zien zijn kunnen dus een redelijke indicatie geven van waar de opvouwbare smartphone naartoe zal gaan in de toekomst. Zo zien we bijvoorbeeld een scherm dat dubbelvouwt, ook wel Tri-fold genoemd. Het is een zelfde product als de Galaxy Z Fold 2, maar deze vouwt dus nog een keer extra.

Deze telefoon vouwt in drieën! (Afbeelding: Samsung)

De oprolbare smartphone

Daarbij is er ook een smartphone te zien met een oprolbaar scherm. Samsung zou wat dat betreft van het Oppo-concept werkelijkheid kunnen maken. Bij deze smartphone trek je het scherm als het ware uit totdat je als consument een tablet in handen hebt. Vervolgens duw je dit scherm weer in om er een smartphone van te maken.

De vraag bij dat laatste concept is overigens wel hoe Samsung dit scherm precies wilt bouwen. In tegenstelling tot een oprolbare televisie, wat overigens ook echt een ding is, moet de gebruiker hier bijvoorbeeld wel op typen als hij een bericht wilt sturen. Het scherm kan wat dat betreft niet te zacht en flexibel zijn. Daardoor zal het tweede concept, met de huidige middelen, veel moeilijker haalbaar zijn dan die eerste.

De oprolbare smartphone (Afbeelding: Samsung)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung hint naar oprolbare en dubbelvouwende smartphones
Sluiten