Samsung toont voor het eerst hun smartphone met opvouwbaar scherm

De mobiele telefoon heeft in de laatste twintig jaar gigantische stappen gezet, maar de laatste grote innovatie is alweer een tijdje geleden. Ze worden ieder jaar wel beter, maar sinds de komst van de touchscreen is er geen revolutionaire verandering meer geweest. Daar gaat nu verandering in komen, want Samsung heeft op hun Developer Conference eindelijk een opvouwbare smartphone getoond.

Samsung is altijd al vooruitstrevend geweest als het aankomt op het scherm. Zo kwamen ze met de Galaxy S6 als eerste met een dubbel afgerond scherm en de Galaxy S8 was het eerste toestel met zogenaamde Infinity Display. Twee bijzondere ontwikkelingen die het vlaggenschip van Samsung uniek maakte, maar echt wereldschokkend kon je deze verbeteringen niet noemen. Daarom gaan ze nu all in met de Infinity Flex Display.

Samsung komt met bijzondere techniek

Dankzij deze nieuwe techniek kan Samsung een smartphone maken, die tegelijkertijd ook een tablet is. In gesloten vorm is het gewoon een modern toestel zoals je deze kent, maar je kunt hem ook als een boek openslaan. Wanneer je dit doet onthul je een 7,3 inch scherm en heb je dus opeens een tablet in je handen. Perfect om een film op te kijken of om te multitasken. Je kunt op dit scherm namelijk drie apps tegelijkertijd gebruiken.

Bij het ontwikkelen van dit Infinity Flex Display moest Samsung een behoorlijk aantal obstakels overkomen. Er moest een nieuwe laminering van het scherm komen zodat er bij het vouwen geen bobbeltjes ontstaan. Daarnaast moest er ook een flexibele lijm ontwikkeld worden zodat het scherm niet loslaat bij veelvuldig gebruik. Toch waren dit niet de grootste uitdagingen.

Het belangrijkste punt was de dikte van het toestel. Aangezien je hem moet dubbelvouwen en twee schermen hebt, wordt het toestel al snel dik. Dat zou het praktisch nut van twee schermen meteen een stuk minder interessant maken. Daarom heeft Samsung veel tijd gestoken in het zo dun mogelijk maken van het toestel.

Eerste smartphone met opvouwbaar scherm

Of dat gelukt is, kunnen we nog niet zeggen. Tijdens de Developer Conference ging het vooral om de nieuwe schermtechniek en niet om het daadwerkelijke toestel. Deze is er volgens Samsung al wel, maar die gaan ze pas op een later moment echt onthullen. Volgens de Zuid-Koreaanse elektronicagigant is hij in ieder geval “indrukwekkend.” We zijn benieuwd!

WANT

Reageer op artikel:
Samsung toont voor het eerst hun smartphone met opvouwbaar scherm
Sluiten