Pim Jansen
Pim Jansen Netflix 5 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

Deze feature maakt de Samsung Galaxy S10 de ultieme Netflix-smartphone

De Galaxy S10 ligt nog niet eens in de winkel, maar Samsung komt nu al met een aantal interessante software verbeteringen. Stilzitten doen ze in Zuid-Korea niet aan en daar gaan vooral Netflix-fans de vruchten van plukken. Er is namelijk een nieuwe feature aangekondigd die het kijken van series en films nog aangenamer gaat maken.

D-Day: 8 maart

Op 8 maart is het zover, dan is de volledige Galaxy S10 serie van Samsung te koop. Tot die tijd wordt er nog flink gesleuteld aan de software zodat je straks alle nieuwe features naar hartenlust kunt uitproberen. Zo was er vorige week al het nieuws over de nieuwe Bixby feature en nu is bekend geworden dat men ook bezig is om de weergave van Netflix te optimaliseren. Je geniet dan van Netflix als nooit tevoren. De nieuwe Samsung Galaxy S10 gaat namelijk HDR10 ondersteunen.

Ehh… HDR10?

Eerst even je geheugen opfrissen, want waar staat HDR ook alweer voor? Juist, High Dynamic Range. Het is de meest universeel ondersteunde en gebruikte standaard voor high dynamic range. Deze standaard wordt verplicht gebruikt op Ultra HD Blu-ray schijven, en wordt ook via Netflix, iTunes en Amazon Video aangeboden.

Elke tv-fabrikant ondersteunt het en ook de laatste spelconsoles van Sony en Microsoft kennen het formaat. Nu ondersteunt niet elke smartphone HDR10 en om het dus goed te laten functioneren is speciale software noodzakelijk. Dus ook voor de Samsung Galaxy S10.

Maximaal genieten van Netflix

Het goede nieuws is dat Samsung het gaat ondersteunen. Met behulp van HDR10 ga je dus nog meer genieten van je favoriete Netflix-serie, film of docu. In tegenstelling tot veel smartphones ondersteunt Samsung het dus al op haar Samsung Galaxy S10, dit terwijl andere fabrikanten nog even wachten met het ondersteunen van HDR10. Je hebt met de nieuwe Samsung smartphone dus een heel bijzonder apparaat in huis.

4k hdr10 60fps video for 4k oled tv

Check out top rated 4k hdr products below (only the best in the market): Best 4k hdr tv you can buy rightnow in 2018 (5 star rated) https://amzn.to/2LklwMx Best 4k monitor you should buy rightnow in 2018(5 star rated) https://amzn.to/2zOyBfs 4k hdr10 60fps video for 4k oled tv Best 4k Videos and Ultra HD Content Guide.

Geen Samsung Galaxy S10, maar wel HDR10

Overweeg je nog niet om een Galaxy S10 aan te schaffen, dan is het goed mogelijk dat je gewoon dikke pech hebt. Niet elke smartphone ondersteunt HDR10 namelijk. Ben je echter in het bezit van een high-end smartphone, dan is de kans groot dat je niet al te lang hoeft te wachten op ondersteuning voor jouw apparaat. Wil je weten of jouw toestel het wel ondersteund, check dan de volledige lijst hier.

Die lijst is overigens niet indrukwekkend lang, maar een tipje van de sluier kunnen we in ieder geval wel oplichten. Zo staan de mid-range Galaxy M10, M20 en M30 wel op een support-lijst. Stel je trouwens niet al teveel voor van die support-lijst, het gaat in dat geval namelijk over support voor HD weergave en niet om HDR10.

Nog scherper series kijken op je smartphone

Recent heeft Netflix in ieder geval laten doorschemeren dat alle smartphones die zijn voorzien van een Snapdragon 675, 710 en 855 chip vanaf nu direct over Netflix HD beschikken. Zeer positief dus.

Benieuwd welke series en films deze week nieuw zijn verschenen op Netflix? Klik dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Want

Reageer op artikel:
Deze feature maakt de Samsung Galaxy S10 de ultieme Netflix-smartphone
Sluiten