De Samsung Galaxy S9 maakte een echte multi-tasker van mij!

Ons leven kan er hectisch aan toe gaan. We staan er vaak niet bij stil, maar je verricht duizenden handelingen op één dag en dan ben je ook nog eens veel aan het mutli-tasken. Geloof ons, op de redactie ben je altijd veel verschillende dingen tegelijk aan het doen en we kunnen ons voorstellen dat voor jou niet anders is. De Samsung Galaxy S9 is op die momenten je sterkste wapen. Waarom? Dat lees je in dit artikel.

1. Direct aan de slag met Samsung

Als je de S9 net aanzet, kun je twee dingen doen. Je configureert hem als een nieuwe smartphone, maar dat is hartstikke onhandig aangezien alles zelf moet doen. “Nee, dat kan slimmer,” zei Samsung en het klopte. Ik zette mijn bestanden standen in een mum van tijd over via Smart Switch. Ook maakt het niet uit of je van iPhone switcht naar een Samsung Galaxy S9. Vanaf dit moment kun je eigenlijk al direct aan de slag.

2. Functioneel groot scherm

Het grote scherm van de S9+ is niet alleen leuk om op te YouTube’en. Het dient daadwerkelijk een functioneel doel. Als je wil multi-tasken is een groter scherm altijd beter, maar met de 5.8 inch S9 kun je ook prima je werk doen. Ik vergelijk het met het hebben van een extra monitor aan mijn laptop. Met de multi-app functie kun je twee apps te gelijk openen. Zo kun je bijvoorbeeld een mailtje opstellen en in het andere venster de Galerij openen. Sleep de foto’s van het ene venster naar het andere en je bent klaar. Zo wordt je workflow nooit onderbroken en kun je snel selecteren wat je nodig hebt en door met knallen. Uiteraard werkt dit ook gewoon op de kleinere S9.

Samsung Galaxy Note9

3. De ongekende snelheid

De S9 is krachtig. Dit is natuurlijk wel zo fijn, want als je hard aan het werk bent wil je niet tegengehouden worden door je hardware. Je merkt dat je sneller en handiger werkt op dit toestel, maar dat heeft niet alleen te maken met de pure kracht. Spreek je een aardig woordje Engels? Dan is de ingebouwde voice-assistent ‘Bixby’ een welkome toevoeging. Ik testte het en vond het een topfunctie die daadwerkelijk iets toevoegde aan handsfree momenten. Swipe eenmaal naar rechts vanuit het homescreen en je komt uit bij Bixby Home. Hier vind je een compacte versie van je agenda, een Spotify afstandsbediening en nog veel meer handige app suggesties.

4. De slimme ‘Edge’

Met de komst van de Samsung S6, kwam ook het toestel uit met de revolutionaire schuine rand, de Edge. Buiten de toffe vorm bood het ook een functionele toevoeging. Destijds kon je zes applicaties en zes contacten kwijt in de Edge, tegenwoordig is het een geweldig snel menu dat ik regelmatig raadpleeg. Hier staan mijn favoriete sites, meest gebelde contacten en handige (multi-)apps die mijn productiviteit echt hebben verhoogd.

Samsung Galaxy Note9

5. De hele dag doorwerken

Je kan echt een hele dag doorwerken op de S9 dankzij de grote camera. Je merkt dat Samsung vol heeft ingezet op productiviteit en het toestel zal je nooit tegenhouden. Je kunt er echt op werken, maar dan is het wel de bedoeling dat de accu het volhoudt. De is opmerkelijk krachtig en verliest weinig capaciteit in stand-by modus. Dankzij de grote accu en het slimme systeem ging ‘ie met gemak een hele werkdag mee. Aan het einde van mijn werkdag stapte ik met nog ongeveer vijfentwintig procent op de fiets, meer dan genoeg om onderweg lekker naar m’n favoriete muziek te luisteren.

In samenwerking met Samsung

Reageer op artikel:
De Samsung Galaxy S9 maakte een echte multi-tasker van mij!
Sluiten