Stuff

Dossier: Samsung Galaxy S8 – Eindelijk officieel gepresenteerd

Alle betrouwbare voorspellingen op een rij

We gebruiken onze telefoons voor alles. Bedrijven als Samsung en Apple weten dit maar al te goed en doen er alles aan om hun product te perfectioneren. De concurrentie zit je immers continu op de hielen. Waar we ook een artikel hebben met de laatste geruchten omtrent de nieuwste iPhone, verdient ook zijn Koreaanse conculega aandacht.

Samsung Galaxy S8 en S8+ officieel gepresenteerd

Na maanden van geruchten, leaks, concepts en teasers is nu Samsung’s nieuwe vlaggenschip, de Samsung Galaxy S8/S8+ gepresenteerd. Onze collega’s van Want.nl hebben de telefoon al kunnen testen. Voor hun ervaringen kun je hier terecht. Onderstaand lees je ons archief van geruchten: veel hiervan bleken behoorlijk accuraat.

Samsung Galaxy S8 krijgt audio van Harman – november 2016

Over slechts twee maanden zal Samsung naar verwachting de Samsung Galaxy S8 onthullen en uit een nieuw gerucht blijkt dat daarin hoogstwaarschijnlijk high-end stereo speakers van Harman in verwerkt zullen gaan worden. Dit gerucht zou zomaar kunnen kloppen, want Samsung nam het bekende audiomerk dat technologieën maakt voor in auto’s, audiosystemen en infotainment onlangs over voor $8 miljard.

Samsung CEO met galaxy S7

De iPhone 8 krijgt een all-screen design? Samsung eerst… – 8 december 2016

In haar strijd om te herstellen van het fiasco omtrent de licht ontvlambare Note zet Samsung volgens Bloomberg in op een ‘all-screen’ design. Iets wat bij Apple ook wordt gezien als een van de speerpunten de nieuwe iPhone. Volgens de geruchten zal er ruimte vrij worden gemaakt door de positie van de camera aan de voorkant, de klassieke home button en de ingang voor een koptelefoon te doen veranderen. Je beeldscherm gaat dus de grootte van je S8 aangemeten krijgen.

De home button zal een virtuele worden die deels ingegroefd zal worden in het glazen beeldscherm. Volgens Bloomberg zal ook de curve van de S7 de standaard worden voor alle S8 formaten en zal het verwijderen van de headphone jack niet blijven bij een ding van Apple, maar gaat bij Samsung deze ingang er ook uit.

Foto: Forbes/Veniamin Geskin
Foto: Forbes/Veniamin Geskin

Maar volgens de meestervoorspeller weer geen all-screen – 9 december 2016

Hartsikke leuk natuurlijk, dat nieuws gisteren over het waarschijnlijke all-screen design van de S8, maar volgens Veniamin Geskin gaat dit nog niet gebeuren. Deze man is vaak spot on wat betreft zijn mock-ups zoals te zien is op de bovenstaande afbeelding blijft er zowel aan de boven- als aan de onderkant nog een stukje vrij in de behuizing. Inclusief home button. We keep you posted.

De Samsung Galaxy S8 zal naar verwachting worden onthuld op het Mobile World Congress 2017 in februari en in de verkoop gaan in maart.

Wordt de Galaxy S8 een desktop? – 3 januari 2017

Nu.nl bericht vandaag over een mogelijke opvallende feature van de Samsung Galaxy S8. Een uitgelekte presentatie van Samsung hint namelijk naar de mogelijkheid om het nieuwe vlaggenschip ook als desktop te vergelijken. In de presentatie wordt middels een illustratie getoond hoe de Galaxy S8 op een externe monitor kan worden aangesloten en hoe een toetsenbord en muis kunnen worden verbonden. All About Windows Phone kreeg deze documenten – die uiteraard geen Windows- maar een Android-toestel betreffen – in handen. De interface op de monitor moet een soort Google-versie van Windows 10 zijn.

Is dit de eerste foto van de Samsung Galaxy S8? – 9 januari 2017

Op Weibo, de Chinese tegenhanger van Twitter, circuleert deze foto waarop wellicht de definitieve Samsung Galaxy S8 te zien is. Het design lijkt in lijn met de verwachtingen: een scherm dat een nog groter gedeelte van de voorkant vult en een verdwenen home button.

Is dit de eerste foto van de Samsung Galaxy S8?

Introductie vertraagd? – 23 januari 2017

Samsung heeft bevestigd dat de Galaxy S8 niet gelanceerd zal worden tijdens het Mobile World Congress, traditiegetrouw het moment waarop de Koreaanse fabrikant vlaggenschepen lanceert. Dit is te lezen op Business Insider. Het voet speculatie dat de lancering van de Galaxy S8 zal worden uitgesteld. Volgens insiders neemt Samsung uitgebreid de tijd om er zeker van te zijn dat een debacle als met de Galaxy Note 7 (exploderende batterij) niet nogmaals kan plaatsvinden.

Krijgt-ie een ‘infinity screen’? – 25 januari 2017

Slechts twee dagen na het aangekondigde uitstel van de lancering is er ook goed nieuws te melden, al blijven dit geruchten. Volgens The Guardian en Mashable komt de nieuwe Samsung Galaxy S8 weer in twee varianten. In tegenstelling tot de S7 worden dit geen modellen met een normaal en een gebogen scherm, maar krijgt elke Samsung Galaxy S8 een ‘infinity display’. Een scherm zó groot dat-ie niet alleen aan de zijkant over de rand buigt, maar ook aan de onderkant, terwijl het scherm aan de bovenkant zo ver doorloopt dat er naar verluidt niet eens meer plek is voor het Samsung-logo.

Verdere geruchten: een verbeterde back camera, (uiteraard) een snellere processor en meer geheugen, een irisscanner en gewoon een “ouderwetse” audio-jack.

Zijn dit de eerste echte foto’s? – 28 januari 2017

Evan Blass, journalist van Venture Beat, claimt de eerste écht foto’s van de Samsung Galaxy S8 te hebben. Dit zou ‘m moeten zijn. Inderdaad zónder home knop, maar ook zonder infinity screen, waar enkele dagen geleden nog over gespeculeerd werd.

Foto: Venturebeat
Foto: Venturebeat

Venturebeat meldt ook de specificaties: een 5.8 inch en 6.2 inch model, beide met 4GB werkgeheugen, 64 GB opslagcapaciteit (uit te breiden tot maximaal 256 GB), een 12 MP back en 8 MP front camera, QHD schermresolutie en monitor-aansluiting. De Amerikaanse prijzen moeten uitkomen op $799 en $899 euro.

Specs Samsung Galaxy S8+ bekend? – 23 februari 2017

Analisten zijn het erover eens: er komt een extra grote versie van de Samsung Galaxy S8, genaamd S8+. Evan Blass, die geldt als betrouwbare bron voor leaks meent de specificaties van het toestel te weten. Die zijn eigenlijk helemaal niet zo spectaculair als iedereen wellicht verwacht. Op het scherm na dan.

De onderstaande render van GSMARENA toont aan hoe de Galaxy S8+ zich verhoudt tot de toch al niet kleine S7 Edge.

Uitgelekte video toont twee varianten – 27 februari 2017

Er werd een video gelekt op het Chinese social network Weibo. In de video is de nieuwe Samsung Galaxy S8+ te zien.

On screen home button – 7 maart 2017

Nu de eerste leaks, foto’s en video’s een feit zijn, kunnen we wat meer gaan inzoomen op enkele features van de Samsung Galaxy S8 (+). Slash Leaks heeft deze foto’s van de Galaxy S8+ waarop duidelijk wordt dat het toestel geen fysieke home button meer heeft, maar een on screen variant. Dit geldt zowel voor de +-versie als voor de reguliere versie. Op de achterkant van se S8+ zit naar verluidt tevens een vingerafdruk scanner.

‘Samsung Galaxy S8 wordt €100 duurder’ – 20 maart 2017

Evan Blass (Evleaks) meldt dat de Samsung Galaxy S8 €100 duurder gaat worden ten opzichte van de huidige S7. De grotere S8+ zal op zijn beurt weer €100 meer gaan kosten dan de normale S8.

De doorgaans betrouwbare lekker toonde ook direct nieuwe visuals van de Samsung Galaxy S8.

29-03-2017 - Sander van den Berg