Pim Jansen
Pim Jansen Stuff 18 sep 2018

Samsung gaat mogelijk vijf(!) camera’s verwerken in de Galaxy S10

Het blijft druk in de wereld van de telecom. Waar Apple net klaar is met de presentatie van haar nieuwe iPhone modellen, daar laat Samsung ook van zich horen. Als we de geruchten mogen geloven zal de Zuid-Koreaanse elektronica gigant volgend jaar met een nieuwe versie van de Samsung Galaxy S10 komen welke tal van significante wijzigingen bevat. Waaronder maar liefst vijf camera’s

Geruchten over de Galaxy S10

Geruchten blijven maar verwijzen naar de nieuwe Samsung Galaxy S10 die volgend jaar zou worden gelanceerd. Het meest hardnekkige gerucht is dat het toestel misschien drie lenzen voor de selfiecamera krijgt. Hierdoor komt het totaal aantal camera’s op vier uit. Als dat verhaal klopt zou het zelfs mogelijk zijn er een vijfde camera wordt toegevoegd bij een van de drie te verwachten modellen van de Samsung Galaxy S10.

Drie variaties van de Galaxy S10

Volgend jaar kunnen we een vernieuwde Samsung Galaxy S10 tegemoet zien. Volgens de geruchten zou het gaan om drie in plaats van twee modellen. Dit zou zich vertalen naar een gewone Galaxy S10, een budget model en een premium uitvoering. Nu weten we al dat deze nieuwe modellen in-display fingerprint sensors hebben (vingerafdruksensoren in het display), ook al kan de gebruikte technologie afwijken van wat we al weten.

Dat er nu wellicht ook meer camera’s worden toegevoegd is nieuw. Een nieuw rapport uit Zuid-Korea vertelt ons dat het topmodel van de Galaxy S10 maar liefst vijf camera’s zal bevatten, drie aan de achterkant en twee aan de voorkant. Dit lijkt heel veel op wat we zouden kunnen zien in de volgende LG V40, maar het zal het eerste apparaat van Samsung zijn dat deze opstelling heeft. Deze extra selfie-lens zou het grootste verschil zijn tussen de normale Samsung Galaxy S10 en de “Plus” -versie.

De LG V40:
LG V40

KPN lanceert Samsung Galaxy S9 Rijksmuseum versie

Wat betreft de Samsung S9 is er ook nog het een en ander te melden: er is een unieke Rijksmuseum-editie van het toestel te koop. Het gaat dan om een aangepaste versie van de Galaxy S9, Galaxy S9+ en Note 9. Deze speciale edities worden gelanceerd in samenwerking met KPN, de hoofdsponsor van het Rijksmuseum. Laatstgenoemde tracht op deze manier meer aandacht te geven aan de kunstcollectie van het museum.

Unieke smart-cover

De toestellen worden exclusief door KPN op de markt gebracht en zijn voorzien van een speciale Rijks-app. In deze app kun je informatie vinden over de collecties en tentoonstellingen in het Rijksmuseum. De Galaxy toestellen zijn voorzien van een unieke smart cover.

Deze cover is geheel in stijl van het Rijksmuseum en toont de Nachtwacht, ofwel Het Korporaalschap van Kapitein Bannink-Cocq en luitenant Willem van Ruytenburch zoals het kunstwerk officieel heet. Mocht je de Nachtwacht echt veel te saai vinden, geen nood. Met een speciale code kun je een tweede cover bestellen en deze voorzien van je favoriete kunstwerk.

Pocketnow

Reageer op artikel:
Samsung gaat mogelijk vijf(!) camera’s verwerken in de Galaxy S10
Sluiten