Android Pie onthult per ongeluk eerste beelden Samsung Galaxy S10

Bij de lancering van een nieuw model smartphone van een willekeurig A-merk kun je steevast rekenen op een eindeloze stroom geruchten voor de officiële bekendmaking. Zo waren er al voor de officiële lancering van de nieuwe iPhone modellen diverse geruchten over wat er wel of juist niet in zou zitten. Ook wat betreft de nieuwe Galaxy S10 zijn er diverse geruchten. Wat ervan waar blijkt te zijn is nog even afwachten, maar Android Pie Beta maakt het ons wel erg makkelijk. Kijk naar de Galaxy Note 9 en je weet hoe de Galaxy S10 er uit zal zien.

Het Galaxy S10 design dankzij Ice Universe

De beta versie van Android Pie, de opvolger van Android 8.0 (Oreo) heeft het design van de Samsung Galaxy S10 gelekt. Ice Universe, die in het verleden vaker correcte onthullingen deed, kwam als eerste met het nieuws naar buiten. In de beta versie van Android Pie op de Note 9, is een all-screen design zichtbaar van een onbekend toestel. Laat dit nou verdacht veel weg hebben van een nieuw Samsung ontwerp.

De afbeelding laten duidelijk zien dat dit mogelijk het ontwerp is van de nieuwe Samsung Galaxy S10. Ondanks de herkenbare vormgeving is er nog weinig met zekerheid te zeggen over de nieuwe Samsung Galaxy S10. Afgaande op de getoonde afbeelding ziet de display er anders uit dan wat we kennen. De vraag is dan ook of de afbeelding een bewuste poging van Samsung is om de belangstelling voor haar aankomende topmodel aan te wakkeren of dat er wellicht sprake is van een blunder van de bovenste categorie.

Ice universe on Twitter

Galaxy Note9’s Android Pie new beta version of the night mode shows a demo with almost no bezel. #GalaxyS10

Geen iris sensor, wel ultrasonische scanner

Mocht het inderdaad kloppen, dan is dit goed nieuws. Eerder was al het gerucht de wereld in geholpen dat de iris sensor niet aanwezig zou zijn in de S10. Het toestel zou wel worden voorzien van een ultrasonische vingerafdrukscanner. Mocht dat inderdaad het geval zijn dan is dit een duidelijke aanwijzing dat Samsung in technologisch opzicht voor loopt op de directe concurrenten. Met behulp van die nieuwe technologie zou 30% van het scherm gebruikt worden om een scan te maken van de vingerafdruk. Dat zou niet minder dan een doorbraak zijn.

Technologische voorsprong op Apple

Mocht dit gerucht kloppen, dan is Samsung samen met OnePlus één van de weinige producenten die gebruik maakt van vingerafdrukscanner in het scherm. Een technologie waardoor 30% van het scherm gebruikt wordt om de vingerafdruk te scannen is geheel nieuw, want bij de OnePlus 6T kun je slecht op één specifieke plek je vingerafdruk scannen.

WANT

Reageer op artikel:
Android Pie onthult per ongeluk eerste beelden Samsung Galaxy S10
Sluiten