Pim Jansen
Pim Jansen Stuff 24 feb 2019

Samsung Galaxy S10: eindelijk een smartphone met een crypto-wallet

De Samsung Galaxy S10 (lees hier alles over het nieuwe vlaggenschip van Samsung) komt de crypto-fans tegemoet met de integratie van ‘Samsung Knox’, een functie die hardware-beveiliging gebruikt om privé-sleutels op te slaan voor blockchain-applicaties, waaronder cryptocurrency. Ontwikkelaars kunnen die functie gebruiken bij het maken van hardware-portefeuilles via software. Iedereen die een S10 bezit, heeft in essentie een crypto-wallet tot zijn of haar beschikking.

Samsung Knox geïmplementeerd in de Galaxy S10

“De Galaxy S10 is voorzien van Samsung Knox, een hoge kwaliteit crypto-wallet, evenals een veilige opslag om je privé-sleutels te bewaren en te gebruiken voor mobiele diensten met blockchain-ondersteuning.”

PUF-technologie

De Galaxy S10 heeft naar verluidt een Exynos 9820-chip met PUF-technologie. IT-expert Han Ho-hyeon zei dat het een ideale processor zou zijn voor een native cryptocurrency wallet.

“De vorig jaar door Samsung Electronics onthulde PUF-technologie is toegevoegd aan de Exynos 9820 en als de Galaxy S10 een op een blockchain gebaseerde crypto-wallet heeft ontwikkeld, dan is de kans dat Samsung Electronics de PUF gebruikt erg groot.” Het gebruik van PUF door de Exynos 9820 zou de veiligheid en het gebruik van privé-sleutels op een smartphone aanzienlijk verbeteren ten opzichte van standaard mobiele crypto-portefeuilles van andere ontwikkelaars.

Niet de eerste smartphone met een digitale wallet

Samsung is overigens niet de eerste smartphonefabrikant die een dergelijke functie in het toestel integreert. HTC verkocht zijn Exodus 1 als een blockchain-telefoon “gebouwd voor het nieuwe internet” en crypto-startup Sirin Labs gebruikte ICO-financiering voor de bouw van de Finney, die een full-scale hardware-wallet heeft.

CCN

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy S10: eindelijk een smartphone met een crypto-wallet
Sluiten