Pim Jansen
Pim Jansen Hebbedingen 10 aug 2018

Samsung komt met hun eigen slimme speaker, maar is het ook wat?

Met de komst van de Galaxy Note 9 heeft samsung de aanval op concurrent Apple duidelijk ingezet. Uiteraard wil de techgigant uit Korea niet op één paard wedden. De nieuwe aanwinst voor de Samsung familie is de Galaxy Home, de allereerste slimme luidspreker van het merk.

Tijdens het recente Unpacked evenement presenteerde Samsung naast de Galaxy Note 9 en de Galaxy Watch, de Galaxy Home, een slimme Bixby-luidspreker die er absoluut uniek uitziet. De Galaxy Home is in textiel verpakt en heeft dezelfde vorm als een Google Home, behalve dat hij veel groter is. Het lijkt erop dat het ook een behoorlijk stuk groter is dan Apple’s HomePod. Het heeft afspeel- / pauze- en skip-trackknoppen op de bovenkant van de luidspreker gedefinieerd en hij staat op drie stompe ogende metalen poten die voor extra stabiliteit zorgen.

Samsung Galaxy Home presentation in 12 minutes

Samsung unveils Samsung Galaxy Home smart speaker with Bixby AI platform integrated within Galaxy Unpacked 2018 Keynote on August 9, 2018. Samsung Galaxy Home is based on AKG audio hardware, so it will produce better sound than Apple’s HomePod. This is the compact version of Samsung Galaxy Home presentation on August 9, 2018 within Galaxy Unpacked 2018 Keynote.

Voorlopig blijft het nog gissen naar de exacte specificaties, maar de Koreanen zeggen dat ze in november meer informatie zullen uitbrengen. Wat de voorlopige specificaties betreft, weten we dat hij beschikt over zes ingebouwde luidsprekers en een subwoofer. De akoestiek is ontwikkeld door AKG, een dochteronderneming van Samsung. De Galaxy Home heeft acht veldmicrofoons en reageert op “Hallo, Bixby.” Geen “Hallo Google” meer roepen dus.

Richtprijs Samsung Galaxy Home: 350 dollar

Prijzen en releasedatums worden pas in november vrijgegeven. Maar een kleine indicatie is wel mogelijk: ongeveer 350 dollar, de zelfde prijs als je moet betalen voor de HomePod van Apple. Hoewel het te laat is voor veel merken die momenteel beginnen met de ontwikkeling van een slimme luispreker, zal er voor het product van Samsung zeker een markt zijn. Er zijn namelijk al veel gezinnen die gebruik maken van Samsung apparatuur. Denk aan koelkasten, wasmachines, drogers en kookovens, deze slimme luidspreker heeft daarom het potentieel om veel dingen te regelen die een Amazon Echo, Sonos Beam of Apple HomePod gewoon niet kunnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Gear Patrol

Reageer op artikel:
Samsung komt met hun eigen slimme speaker, maar is het ook wat?
Sluiten