Pim Jansen
Pim Jansen Hebbedingen 24 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Samsung Galaxy Fold uitgesteld na vernietigende reviews

Komt-ie nu wel of niet? Dat was dus de vraag wat betreft de Samsung Galaxy Fold. Welnu, het hoge woord is er uit, de Samsung Galaxy Fold komt er dus niet. Althans, voorlopig niet. De bevindingen van de recensenten waren dusdanig negatief dat Samsung het, geheel terecht overigens, niet aandurft om de geplande lancering van de opvouwbare smartphone door te zetten.

Galaxy Fold wordt Galaxy Fault

De Galaxy Fold had ervoor moeten zorgen dat alle ogen in de tech-wereld weer heel even op Samsung werden gericht. Hoe anders zou het lopen. In een poging om het publiek warm te laten lopen voor Samsung’s nieuwste smartphone was het de bedoeling dat de recensenten in positieve bewoordingen over het toestel zouden gaan schrijven. Dat bleek een misvatting van de grootste orde. In plaats van lovende kritieken werd het toestel bijna genadeloos de grond in geboord. De problemen waren niet van de lucht. Het waren dan ook geen visuele imperfecties, maar regelrechte blunders die het toestel in sommige gevallen zelfs volledig onbruikbaar maakten.

De bedoeling van Samsung was om het toestel aanstaande vrijdag in Amerika te lanceren. Een week later zou Europa aan de beurt zijn, maar dat plan ligt nu dus weer in de kast. De annulering van de lancering betekent in ieder geval geen afstel als het aan de Zuid-Koreanen ligt. Men gaat namelijk serieus aan de slag om de gemelde problemen op te lossen. Een nieuwe datum voor de definitieve lancering is volgens geruchten 13 juni. Althans, voor Amerika. Een nieuwe releasedatum voor Europa is nog niet bekend.

Beschermlaag

Na het debacle met de Samasung Galaxy Note 7 is het bedrijf hard bezig om het beschadigde imago een flinke poetsbeurt te geven. Ondanks de goede ontvangst van de Samsung Galaxy S10 wil Samsung nog steeds aantonen dat het een speler van formaat is op de telecommarkt. Een succesvolle lancering van de Galaxy Fold had daarbij voor een flinke boost kunnen zorgen.

Imagoprobleem voor Samsung

De recensenten lieten echter weinig over van het herstelde imago van Samsung. Allereerst was het blijkbaar niet de bedoeling om de beschermlaag van het scherm te verwijderen, iets wat je standaard doet bij een nieuwe smartphone. Het bedrijf dacht dit eenvoudig te kunnen oplossen door klanten een duidelijke waarschuwing mee te geven. De beschermfolie bleek echter niet het enige euvel te zijn. Zo zijn er ook problemen met de minuscule scharniertjes waardoor het toestel open en dicht kan.

De opdracht aan Samsung is dus duidelijk: zoek naar manieren om het toestel beter te beschermen. Want laten we eerlijk zijn, als je meer dan 2000 euro uit gaat geven aan een modern toestel als de Samsung Galaxy Fold, dan mag je wel verwachten dat je er langer dan 48 uur plezier van kunt hebben.

Benieuwd wat er allemaal mis is met de Galaxy Fold? Klik dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Want

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Fold uitgesteld na vernietigende reviews
Sluiten