Getest: kan Samsung DeX op de Galaxy Note9 je laptop vervangen?

Als je erover nadenkt, is het een klein wonder dat onze rug de middelbare schooltijd overleefd heeft. Iedere dag verdween er weer een grote stapel boeken, in een nog grotere schooltas. Tegenwoordig is dat niet meer nodig, want alles wat je nodig hebt, en meer, staat op je laptop of tablet. En, zelfs die gaan snel overbodig worden. Dankzij Samsung DeX.

We vergeten soms hoe krachtig de moderne smartphones zijn. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in razend tempo op, maar eigenlijk gebeurt daar vrij weinig mee. Al die rekenkracht, en het enige wat we doen met onze smartphones is berichtjes sturen via WhatsApp, series bingen op Netflix en misschien een spelletje spelen. Gelukkig is er nu eindelijk een toepassing die al deze rekenkracht omzet in iets wat je echt nodig hebt. We hebben het over Samsung DeX.

Samsung DeX in de praktijk

DeX is een functie die je kunt vinden op de nieuwste apparaten van Samsung (de Galaxy S8/S8+, Note8, S9/S9+, Note9 en Tab S4). Deze smartphones en tablets zijn namelijk zo krachtig, dat ze je een volwaardige desktop ervaring kunnen geven. Je hangt je telefoon aan een scherm via het docking station, of een HDMI-adapter, en je telefoon is opeens een pc die niet onderdoet voor je laptop. Daar willen we onze iPhone wel een keer voor opzij leggen.

Een volwaardige desktop ervaring is wat Samsung je belooft en dat is ook wat je krijgt. De interface van DeX is stijlvol, overzichtelijk en vooral intuïtief. Binnen no-time voelden we ons thuis en vlogen we door de apps heen. Deze zijn geoptimaliseerd voor DeX en werken zeer soepel. Nog geen vijf minuten nadat we onze telefoon hadden aangesloten, waren we e-mails aan het versturen, artikelen aan het typen en bouwden we een presentatie in elkaar.

Niet harder, maar overal werken

Zeker als je, net als wij, niet met extreem zware programma’s werkt, is Samsung DeX een ideale oplossing. Je hebt je pc altijd bij je en dat is tegenwoordig geen onnodige luxe meer. Zeker als je veel onderweg bent, is dit een ideale oplossing. Want je kunt je laptop voortaan gewoon thuis laten. Vanaf nu zit je nooit meer vast aan je werkplek, maar kun je overal waar je wilt je werk doen. De wereld is vanaf nu je kantoor.

We dachten altijd dat we met onze iPhone/laptop-combi best effectief waren, maar in de afgelopen periode hebben we ontdekt dat er nog genoeg te winnen valt. Het constant wisselen tussen je iPhone, laptop en andere apparaten kost, zonder dat je het door hebt, namelijk best veel tijd. Zo kun je vaak niet bij bestanden omdat je onderweg bent, of sta je in de rij voor de kassa je tijd te verdoen. Dankzij DeX zijn dit problemen uit het verleden en heb je onderaan de streep straks meer tijd over voor de dingen die echt belangrijk zijn.


In samenwerking met Samsung

Reageer op artikel:
Getest: kan Samsung DeX op de Galaxy Note9 je laptop vervangen?
Sluiten