Pim Jansen
Pim Jansen Stuff 13 apr 2019

Notch oplossing: bijzonder ontwerp Samsung A80 maakt selfie camera overbodig

Van een zichzelf respecterend merk als Samsung mag je een behoorlijke dosis creativiteit en innovatie verwachten. Dat laatste geldt zeker voor smartphones. Vernieuwing is vaak een eerste vereiste om overeind te blijven te midden van alle concurrerende modellen. Een pop-up camera is dan wellicht het laatste wat je zou verwachten van Samsung, toch lijkt dat juist een van de troeven te zijn van de smartphone producent.

Nu de populariteit van de notch sterk achteruit gaat, is menig smartphone fabrikant op zoek naar de meest ideale oplossing. Je moet die frontcamera toch ergens kwijt kunnen. Om dat te bereiken zien we de meest vreemde oplossingen voorbij komen. Samsung doet daar schaamteloos aan mee en presenteert haar suggestie voor de ‘notch-loze’ smartphone met de nieuwe Galaxy A80. De oplossing volgens de Aziatische producent is een draaiend triple-camera systeem dat omhoog ‘popt’. Een beetje vreemd, maar wel lekker volgens Samsung.

Pop-up camera voor Galaxy A80

De nieuwe Galaxy A80 is Samsung’s antwoord op de vraag naar een smartphone zonder notch. De oplossing van Samsung is futuristisch, maar zou best wel eens de nieuwe standaard kunnen worden. Het systeem ‘popt’ als het ware omhoog en, jawel, kan zelf roteren! Of het een slimme zet is, moet nog blijken, maar de insteek is wel geniaal. Het systeem dient namelijk ook als selfie camera. Geen notch, geen hole-punch, maar wel een volledig bruikbare display. Lang leve Samsung.

Naast de opvallende camera is het toestel ook voorzien van een zeer behoorlijk scherm. Zo treffen we een  6.7-inch AMOLED scherm aan, een 3700mAh batterij en lekker veel werkgeheugen (8GB). De 128GB opslagcapaciteit van het toestel is zeker geen overbodige luxe en tegenwoordig zijn dergelijke grote hoeveelheden al standaard aan het worden.

Om de Samsung A80 zijn werk vlot te laten doen zit er onder de motorkap een leuke Octa-Core processor en kun je de accu door middel van 25W fast charging lekker snel opladen. De A80 draait op Android 9 Pie en is, dankzij de unieke camera, het eerste toestel met Samsungs nieuwe Infinity Display.

De Galaxy A80 is vanaf mei 2019 beschikbaar en heeft een prijskaartje van 649 euro.

Galaxy A80 Official TVC: Lip Sync

Galaxy A80 is for Rotating Camera. Epic on both sides. Meet the New #GalaxyA80. Built for the Era of Live. Learn more: http://smsng.co/GalaxyA80/

Nog meer Samsung smartphones

De nieuwe Samsung Galaxy A80 is het nieuwe paradepaartje van de nieuwe A-serie van Samsung. Uiteraard is dat niet het enige model wat Samsung heeft onthuld. Behalve de eerder aangekondigde Galaxy A10, A50 en A70 komen er ook twee andere modellen bij de Samsung familie: de A20e en de A40. De gehele line-up bestaat daarmee uit zes gloednieuwe smartphones. Naast de A80 is de A40 het meest interessante toestel om in de gaten te houden.

Galaxy A40

De A40 van Samsung zal zijn voorzien van een 5.9-inch Super AMOLED Infinity-U display. Een dual-camerasysteem stelt je in staat om je fotografie ambities waar te maken en het toestel krijgt de beschikking over een 3100 mAh batterij. In tegenstelling tot de A80 is het werkgeheugen van 4GB enigszins beperkt, maar is het wel voldoende om alle taken soepel uit te voeren.

Een groot voordeel is de aanwezigheid van de Octa-Core processor die de beperkingen van het werkgeheugen enigszins compenseert. In de standaardversie heeft de smartphone een opslagcapaciteit van 64GB. Mocht dat te weinig zijn, dan kun je dit eenvoudig uitbreiden naar 512 GB. Al met al is de A40 geen onaardig toestel met een bijzonder goede prijs-kwaliteitverhouding.

Ook Oppo komt met een nieuwe oplossing voor de notch. Hoe zij het oplossen, zie je hier.

Want

Reageer op artikel:
Notch oplossing: bijzonder ontwerp Samsung A80 maakt selfie camera overbodig
Sluiten